FOLLOW US: facebook twitter

Εορτασμός 25ης Μαρτίου μόνο με Δοξολογίες και κατάθεση στεφάνων

Ημερομηνία: 25-03-2021 | Συντάκτης:
Με κλειστά σχολεία και χωρίς παρελάσεις και φέτος ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της στην Ηλεία

Χωρίς παρελάσεις και φέτος για δεύτερη χρονιά λόγω της πανδημίας αλλά και με σχολεία κλειστά, θα εορταστεί η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 και στην Ηλεία. Οι εορτασμοί θα είναι λιτοί και θα περιλαμβάνουν πέρα από τον γενικό σημαιοστολισμό όλων των δημοσίων κτιρίων , ομιλίες στα σχολεία με τηλεδιάσκεψη και ανήμερα της 25ης Μαρτίου την καθιερωμένη Δοξολογία στους Μητροπολιτικούς και κεντρικούς Ναούς με το επιτρεπόμενο όριο πιστών και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στα μνημεία Ηρώων.

Στον Πύργο σύμφωνα με την πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Βασίλη Γιαννόπουλου, η Δοξολογία για την 25η Μαρτίου, που είναι διπλή εορτή, εθνική επέτειος και εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου,  θα ψαλλεί  στις 10 το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού, παρουσία της εκπροσώπου της κυβέρνησης Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδιας για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια  κα. Μαρίας Συρεγγέλα.  Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη  δέηση στο μνημείο των Ηρώων και  κατάθεση στεφάνων από την πολιτική ηγεσία και τις αρχές του τόπου.

Στην Αμαλιάδα η Δοξολογία θα ψαλλεί  η Δοξολογία στις 10.30 το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου και εν συνεχεία Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και κατάθεση Στεφάνου από τον Δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη.

Στην Αρχαία Ολυμπία η Επίσημη δοξολογία θα ψαλλεί στις 10 το πρωί στον Ιερό Ναό «ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ», τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο δήμαρχος Γ. Γεωργιόπουλος και ακολουθεί κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων. Εορτασμοί θα γίνουν στις έδρες όλων των δημοτικών ενοτήτων.

Στο δήμο Ζαχάρως η  Επίσημη Δοξολογία  θα ψαλλεί στις 9.30 στον ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος