FOLLOW US: facebook twitter

ΕΟΠΥΥ: Για τα γυαλιά οράσεως επιστροφή στο παλαιό σύστημα αποζημίωσης

Ημερομηνία: 29-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επανέρχεται στο παλαιό σύστημα αποζημίωσης των ασφαλισμένων με καταβολή́ χρημάτων απευθείας στους πολίτες, μετά την αναστάτωση που έχει προκληθεί με το νέο σύστημα που επιχειρήθηκε να εφαρμοσθεί από πέρυσι με τη χρήση voucher. Το παλαιό σύστημα το οποίο θα εφαρμοσθεί εκ νέου θα ισχύσει για αγορές οπτικών ειδών και ειδικές θεραπείες μέχρι τέλος του χρόνου.

Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, επανέρχεται ουσιαστικά στον παλαιό τρόπο αποζημίωσης με απευθείας πληρωμή των ασφαλισμένων, καθώς όπως αναφέρει- δεν έχει επιτευχθεί́ ακόμη η αναμενόμενη συμφωνία με τους θεραπευτές Ειδικών Θεραπειών και τους προμηθευτές οπτικών ειδών.

Έτσι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να πηγαίνουν με τη συνταγή του γιατρού ή το παραπεμπτικό για ειδικές θεραπείες στους οπτικούς ή στους επιστήμονες ειδικής αγωγής και να καταβάλλουν το αντίτιμο. Στη συνέχεια  θα πρέπει να επισκεφθούν τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Οργανισμού, καταθέτοντας τα απαραίτητα έγγραφα και τις αποδείξεις. Εκεί θα εισπράττουν τα χρήματα που δικαιούνται που στην περίπτωση των οπτικών ειδών είναι 100 ευρώ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος