FOLLOW US: facebook twitter

E.O.K.: Επικύρωσε τις βαθμολογίες-Χ. Τρικούπης και Διαγόρας στην A1-Συνεχίζει στην Α2 ο Κόροιβος-Στη Γ΄ Εθνική ο Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 29-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η Ε.Ο.Κ. συνεδρίασε και επικύρωσε τις βαθμολογίες και την διάρθρωση των κατηγοριών τη νέα σεζόν, χωρίς να υπάρχουν υποβιβασμοί. Από την Α2 προβιβάζονται στην Α1 ο Χ. Τρικούπης και ο Διαγόρας Δρυοπιδέων, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα αντικατάστασης ομάδας σε περίπτωση που κάποια δεν δηλώσει συμμετοχή. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες παραμένουν στην κατηγορία κι έτσι ο Κόροιβος συνεχίζει στην Α2. Τη νέα σεζόν η Α2 θα έχει 18 ομάδες καθώς ανέρχονται από τη Β΄ Εθνική ο Πανερυθραϊκός και το Μαρούσι από τον 1ο Όμιλο και τα Γιάννενα και η Καβάλα από τον 2ο .

Αναφορικά με τη Γ΄ Εθνική, ο Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας ως πρώτος στην Α1 ΕΣΚΑΗ τη στιγμή της διακοπής θα πάρει την άνοδο, όπως και ο Αίολος Αγυιάς καθώς η Ε.Ο.Κ. δίνει εισιτήριο και στον δεύτερο της Ένωσης (απομένει η επικύρωση της βαθμολογίας από την ΕΣΚΑΗ). Κι αυτό γιατί από τη Γ΄ Εθνική στη Β΄ ανεβαίνουν συνολικά 22 ομάδες (ανάμεσά τους και το Ληξούρι από την ΕΣΚΑΗ). Οι όμιλοι της Γ΄ Εθνικής θα διαμορφωθούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής χωρίς αντικατάσταση.

Η ανακοίνωση της Ε.Ο.Κ. για τα παραπάνω αναφέρει τα εξής:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΚ συνεδρίασε με αντικείμενο την επικύρωση των εισηγήσεων της Επιτροπής Πρωταθλημάτων για την τυπική περαίωση των Εθνικών πρωταθλημάτων της περιόδου 2019-20, την επικύρωση των βαθμολογιών και την διάρθρωση των κατηγοριών και των ομίλων για την αγωνιστική περίοδο 2020-21. Στην συνεδρίαση ήταν παρόντες τα μέλη Γιώργος Βασιλακόπουλος, Πρόεδρος, Αριστείδης Γολέμης, Β’ Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Αγγελόπουλος, Ταμίας, Κώστας Παρίσης, μέλος και απών Παναγιώτης Τσαγκρώνης, Γεν. Γραμματέας.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

Επικύρωση βαθμολογίας Α2 Εθνική κατηγορία ανδρών όπως κατέληξε στις 9/03

1. ΓΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ

2. ΑΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ

3. ΑΕ ΨΥΧΙΚΟΥ

4. ΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

5. ΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

6. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ

7. ΓΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ

8. ΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

9. ΣΑΑΚ ΑΝΑΤΟΛΙΑ

10. ΓΣ ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ

11. ΟΙΑΞ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

12. ΑΟ ΤΡΙΤΩΝ

13. ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ

14. ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

15. ΑΣΑ ΚΟΡΟΙΒΟΣ

16. ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ

Πρωταθλητής αναδεικνύεται ο ΓΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ και μαζί με τον δεύτερο ΑΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ προβιβάζονται στην Α1 Εθνική κατηγορία. Σε περίπτωση άρνησης ανόδου δεν δίνεται δικαίωμα συμμετοχής σε άλλο Σωματείο.

Σύμφωνα με την τροποποίηση του άρθρου 12 της Ειδικής Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας ανδρών δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα στην Β’ Εθνική κατηγορία ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2020 -2021.

Η Επιτροπή εισηγείται και σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη του Πρωταθλήματος, ο πρώτος και ο δεύτερος του 1ου και ο πρώτος και ο δεύτερος του 2ου Ομίλου της Β΄ Εθνικής: ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ ΑΣ, ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ αντίστοιχα, ανέρχονται στην Α2 Εθνική κατηγορία ανδρών.

Διαμόρφωση εθνικών κατηγορών για την αγωνιστική περίοδο 2020 – 2021

1. Η Α2 Εθνική κατηγορία ανδρών ενιαία θα αποτελείται από 18 ομάδες,

2. Η Β’ Εθνική κατηγορία ανδρών από 50 Σωματεία – 4 ομίλους οι οποίοι θα διαμορφωθούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής και χωρίς αντικατάσταση.

3. Η Γ’ Εθνική κατηγορία ανδρών από 68 Σωματεία μοιρασμένα σε ομίλους με την συμμετοχή των 31 σωματείων που παραμένουν, των 17 Σωματείων που ανέρχονται από τα Τοπικά Πρωταθλήματα των Ενώσεων σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη, τα 4 σωματεία που συμμετείχαν στο Ειδικό Πρωτάθλημα ανόδου που δεν θα διεξαχθεί από τα Νησιά και τα εξής 16 σωματεία:

3 από ΕΣΚΑ, 1 από ΕΣΚΑΝΑ, 1 από ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, 1 από ΕΣΚΑΗ, 1 από ΕΣΚΑΚ, 2 από ΕΚΑΣΘ, 1 από ΕΣΚΑΘ, 1 από ΕΚΑΣΑΜΑΘ, 1 από ΕΣΚΑΒΔΕ, 1 από ΕΣΚΑΣΕ, 1 από ΕΚΑΣΔΥΜ, 1 από ΕΚΑΣΚΕΜ και 1 από ΕΚΑΣΚ. Οι όμιλοι θα διαμορφωθούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής χωρίς αντικατάσταση.

4. Η Α1 Εθνική κατηγορία γυναικών ενιαία να αποτελείται από 14 ομάδες και

5. Η Α2 Εθνική κατηγορία γυναικών από 43 σωματεία μοιρασμένα σε ομίλους με την συμμετοχή των 21 σωματείων που παραμένουν, των 16 σωματείων που συμμετείχαν στο Ειδικό Πρωτάθλημα που δεν θα διεξαχθεί, των Πρωταθλητών ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ και ΕΚΑΣΘ σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη και θα συμπληρωθούν με τους 2ους της ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ και ΕΚΑΣΘ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος