FOLLOW US: facebook twitter

Εντυπωσιακές αποχαιρετιστήριες γιορτές από την Πρότυπη Προσχολική Αγωγή «ΡΗΓΑΣ»

Ημερομηνία: 05-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

rigas-giorti2016cΜαγικές στιγμές γεμάτες φαντασία και δημιουργικότητα!

Καπετάνιοι και γοργόνες, ναυτάκια και ψαράδες, μουσικές κομπανίες, πειρατές και μπαλαρίνες, σπανιόλες, μεξικάνοι, ζαχαρωτά και σεφ πλημμύρισαν τον κήπο της Πρότυπης Προσχολικής Αγωγής «ΡΗΓΑΣ» το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, δίνοντας χάρη, ομορφιά και συγκίνηση.

Στα πλαίσια της Θεατρικής Αγωγής τα παιδιά μεταμορφώθηκαν με τρόπο που να ανταποκρίνεται στα ενδιαφέροντα και στις ανάγκες τους. Γεμάτα αθωότητα, ομαδικότητα και λάμψη! Και οι νηπιαγωγοί δίπλα τους. Για εμψύχωση, στήριξη, ενδυνάμωση και πολλή- πολλή αγάπη! Μπράβο σε όλους!!!

rigas-giorti2016d

Η αποχαιρετιστήρια γιορτή, συνεχίστηκε όμως και το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης με νέο αυτή τη φορά σκηνικό. Κοριτσίστικες και αγορίστικες φιγούρες βγαλμένες μέσα από τον καλό, παλιό ελληνικό κινηματογράφο, χόρεψαν με τη μουσική σπουδαίων συνθετών όπως Πλέσσα, Ξαρχάκου, Χατζηδάκη.

Αθηναίες με φορέματα εποχής και κομψοί Αθηναίοι μας μάγεψαν με το «Βαλς των Χαμένων Ονείρων» και με το λόγο τους επίσης! Όλα σε μια τέλεια αρμονία, μουσική, έκφραση, κίνηση, σκηνοθεσία! Μπράβο στα προνήπια και στις νηπιαγωγούς τους!

Και η ατμόσφαιρα ξαφνικά αλλάζει… Μουσική διαφορετική ακούγεται κι ένα πλήθος νηπίων με αρχαιοελληνικές φορεσιές, εισβάλουν στη σκηνή. Απλώνεται απόλυτη ησυχία! Παρακολουθούμε όλοι μαγεμένοι και φτάνοντας στο τέλος εκφραζόμαστε με τον παρακάτω τρόπο:

rigas-giorti2016

«Είναι στιγμές που δε βρίσκεις λόγια να εκφράσεις αυτό που αισθάνεσαι. Να εκφράσεις τα συναισθήματα που γεννήθηκαν στην ψυχή σου βλέποντας τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας να κινούνται με τόση άνεση στη σκηνή, με τόση σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αυτοπεποίθηση και πραγματική γνώση του δρώμενου.

Ο λόγος που χρησιμοποίησαν τέλειος και αρκετά δύσκολος για την ηλικία τους. Μίλησαν για την αρχαία Ελλάδα, ενσάρκωσαν Αθηναίους και Σπαρτιάτες, εξιστόρησαν τα δεινά του πολέμου και είπαν για την αξία της Ειρήνης. Ταυτίστηκαν με το ολυμπιακό ιδεώδες, ανέβηκαν μέχρι τους Δελφούς επισκεπτόμενα την Πυθία και πιο πάνω στον Όλυμπο να παρακαλέσουν τους Θεούς για εκεχειρία, ν’αρχίσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, να πάψουν οι πόλεμοι για ν’ανάψει η φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία. Και στο τέλος, η Ειρήνη απελευθέρωσε δυο άσπρα περιστέρια και αφού έπαιξαν κι αυτά το ρόλο τους, πέταξαν ψηλά μ’ ένα μεγάλο χειροκρότημα.

rigas-giorti2016b

Μπράβο τους! Νιώσαμε όλοι πολύ περήφανοι για τα νήπιά μας. Νιώσαμε περήφανοι και ηθικά ικανοποιημένοι για τη δουλειά που γίνεται σε όλες τις ηλικίες των παιδιών.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που κάθε νήπιο φορώντας τήβεννο, πήρε από τα χέρια της νηπιαγωγού του το αναμνηστικό! Ευχή των νηπιαγωγών τους αλλά και της Διεύθυνσης του Σχολείου να την ξαναφορέσουν μετά από κάποια χρόνια σαν επιστήμονες πια!».

Και η έκπληξη για το τέλος ήταν φανταστική!

Όλοι οι γονείς άναψαν ένα αερόστατο και δίνοντας μια ευχή ο καθένας, το άφησαν στον ουρανό να ταξιδέψει και να φωτίζει το νου και την ψυχή μας!!!

Και φυσικά, μετά το τέλος των δρώμενων, και τις δυο μέρες, ακολούθησε γλέντι με χορό και μπουφέ και από τις μαμάδες του σχολείου!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος