FOLLOW US: facebook twitter

Εντυπωσίασε η 19η Ιππική παρέλαση ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ Ανδραβίδας (ΦΩΤΟΣ)

Ημερομηνία: 23-05-2022 | Συντάκτης:

  • Αφιερωμένη τιμής ένεκεν στους Β. Καλαρύτη, Ν. Γεωργίου και Ι. Μπακάλη

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Αφιερωμένη τιμής ένεκεν, σε τρεις στυλοβάτες του Ιππικού Συλλόγου Κένταυροι Ανδραβίδας, τον Βαγγέλη Καλαρύτη από την Γαστούνη, τον Νίκο Γεωργίου από τον Πύργο και τον Ιωάννη Μπακάλη από την Καλαμάτα που έφυγαν από τη ζωή, ήταν η 19η Ιππική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 21 Μαίου στην Ανδραβίδα, γνωστή ως αλογόπολη. Η 19η μεγαλειώδης Ιππικη Παρέλαση Ανδραβίδας, επέστρεψε δυναμικά με πολλές συμμετοχές από όλη σχεδόν την Ελλάδα και όχι μόνο από την Ηλεία, μετά απο δύο χρόνια πανδημίας και η πόλη της Ανδραβίδας πλημμύρισε από κόσμο που ήρθε για να θαυμάσει την παρέλαση των αλόγων. Πολλά από αυτά ήταν σπάνιας ομορφιάς και διαφόρων φυλών, και οι αναβάτες τους άνθρωποι τους, διαφόρων ηλικιών, ο μικρότερος αναβάτης ήταν ένας πιτσιρικάς, όχι πάνω από 6-7 χρονών που παρέλασε καβάλα στο πανέμορφο πόνυ του και έκλεψε τις εντυπώσεις. Από την Ιππικη παρέλαση δεν έλειψαν και οι περήφανες αμαζόνες με τα δικά τους άλογα, αλλά και ολόκληρες οικογένειες ή παρέες φίλων με άμαξες που το διασκέδασαν και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης αλλά και των αλόγων και αναβατών τους, έκανε εκ μέρους του Ιππικού Συλλόγων των Κενταύρων η κ. Χαρά Αλτούνη που τόνιοε ότι φέτος η Ιππική παρέλαση γιορτάζει τα 19 της χρόνια, ενώ αναφέρθηκε και στην προσφορά των τριών προσώπων που έφυγαν νωρίς και που ήταν στυλοβάτες του Συλλόγου, γι αυτό και ήταν αφιερωμένη σε εκείνους η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο Ιππικός σύλλογος Κένταυροι χρονολογείται από το 2004, δημιουργήθηκε από ανθρώπους με κοινό στόχο την αγάπη τους για τα άλογα και την Ιστορία του αλόγου στην πόλη της Ανδραβίδας. Είναι ένας ενεργός σύλλογος με συμμετοχές σε εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως δέχεται προτάσεις συμμετοχής ακόμα και από τα πιο απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας. Η δράση του πλέον ξακουστή και όπως επίσης και τα άλογα του που περιδιαβαίνουν ανά την Ελλάδα και αφήνουν σε κάθε πόλη που επισκέπτονται τις γρατζουνιές από τα πέταλα τους ως σημάδι για τους επόμενους καβαλάρηδες.

‘Ετσι, η αλογόπολη Ανδραβίδας, για μια ακόμα χρονιά, έβαλε με επιτυχία την δική της σφραγίδα στην ιστορία του αλόγου που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτόν τον τόπο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος