FOLLOW US: facebook twitter

Εντυπωσιακή συναυλία- αφιέρωμα στο έπος του ’40 από την Φιλαρμονική Λεχαινών «ΟΡΦΕΥΣ»

Ημερομηνία: 01-11-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού- Τουρισμού


Νίκος Κοροβέσης : «Φόρος τιμής στους ήρωες του 1940»

 

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο απέθεσε φόρο τιμής η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού , κ. Νικόλαος Κοροβέσης, στους αγωνιστές του έπους του 1940, την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου στην κατάμεστη αίθουσα του ΣΙΝΕ ΑΣΤΡΟΝ στα Λεχαινά.
Ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα από την φιλαρμονική Λεχαινών «Ορφεύς» με τραγούδια από το έπος του ΄40, ξύπνησαν μνήμες για τις ηρωικές στιγμές του έθνους μας και την αυτοθυσία των συμπατριωτών μας που έγιναν παράδειγμα για όλους και κυρίως για τους νέους μας που καλούνται να δώσουν και αυτοί την δική τους μάχη ενάντια σε ένα άλλο είδος πολέμου, του ρατσισμού, του φασισμού, του εθνικισμού. Η πολυμελής Φιλαρμονική Λεχαινών υπό την Δ/νση του αρχιμουσικού Ευρυσθένη Χατζηγιάννη έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό της, ενώ τα τραγούδια του αγώνα ερμήνευσαν η σοπράνο Λένα Σουρμελή και ο τενόρος Νίκος Παπακώστας όπως το «Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του», «Κάνε κουράγιο μάνα μου Ελλάς» και πολλά άλλα, κρατώντας τον Εθνικό μας Ύμνο για το φινάλε της συναυλίας.
Στην εκδήλωση, παρευρέθηκε πλήθος κόσμου αλλά και προσωπικοτήτων της πολιτικής σκηνής, απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Κοροβέσης τονίζοντας ότι το μεγαλειώδες ΟΧΙ του ελληνικού λαού ενάντια στον ιταλικό φασισμό, αποδεικνύει την μεγάλη δύναμη του λαού μας όταν είναι ενωμένος, παράδειγμα το οποίο πρέπει όλοι μας να ακολουθήσουμε για ένα λαμπρό αύριο της χώρας μας, όπως και ο Αντρέας Μίγκος πρόεδρος της Φιλαρμονικής.
Η πολλά υποσχόμενη συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη με τη φιλαρμονική Λεχαινών και τον κ. Ανδρέα Μίγκο, επιφυλάσσει όμοιες θεματικές βραδιές και στο μέλλον.
Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων δόθηκε η ευκαιρία στον κύριο Κοροβέση να συνομιλήσει με τους νέους της περιοχής, να ακούσει τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες τους αλλά και τις ιδέες τους για το μέλλον τους και τον τόπο μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος