FOLLOW US: facebook twitter

Εντυπωσιακή η εκδήλωση των παιδιών του ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Διάπλασις»: “Κανείς ποτέ δεν χάνει από την αγάπη!”

Ημερομηνία: 18-07-2022 | Συντάκτης:
  • Συγκίνησαν με το υποκριτικό τους ταλέντο και το αποτέλεσμα της προσπάθειας τους τα παιδιά με αναπηρίες

Επιμέλεια: Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Έκλεψαν την παράσταση και τις εντυπώσεις, για ακόμα μια φορά στην εκδήλωση λήξης, τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΑμεΑ “Διάπλασις” που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στον μοναδικό χώρο του Πολυχώρου Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας στην Αμαλιάδα και καταχειροκροτήθηκαν απ’ όλους όσους παραβρέθηκαν σε μια βραδιά που ήταν γεμάτη συγκίνηση, χαρά, γέλιο και πολλές εκπλήξεις!
Την εξαιρετική γιορτή χαιρέτησε ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Γιώργος Φωτεινόπουλος, ο οποίος και σε αυτή την εκδήλωση του ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Διάπλασις» μίλησε με την ιδιότητα του πατέρα του Διονύση, για τον τρόπο με τον οποίο έχει ευεργετήσει η καθημερινή του συμμετοχή στις δραστηριότητες του Κέντρου. Ο κ. Φωτεινόπουλος ευχαρίστησε επίσης την κ. Αγαθή Ρηγοπούλου για το συνολικό έργο της στο χώρο της αναπηρίας από τη θέση της ως προέδρου του νομαρχιακού συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία. Ακολούθως, ο κ. Παναγιώτης Μπόμπας, επίσης με την ιδιότητα του γονέα παιδιού με αναπηρία, άδραξε την ευκαιρία για να τονίσει τα χρόνια και επαναλαμβανόμενα προβλήματα που εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του ΕΕΕΕΚ Πύργου. Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν οι κ.κ. Νίκη Κοκκαλιάρη, Ευγένιος Αστερής, Κώστας Διαμαντόπουλος, Αριστέα Παπαδοπούλου και Θωμάς Δακουράς (εκπρόσωπος του βουλευτή Δ. Καλαματιανού).

Η αγάπη είναι πολύχρωμη

Στο πρώτο κομμάτι της εκδήλωσης τα παιδιά του ΚΔΑΠ μας μίλησαν για την αγάπη. Μέσα από οπτικοποιημένα μηνύματα σε πλακάτ και διαλόγους εμπνευσμένους από το παραμύθι της Λίνας Σωτηροπούλου «Τι είναι Αγάπη;», μάθαμε ότι η αγάπη είναι πολύχρωμη σαν το ουράνιο τόξο, μυρίζει σαν το πιο όμορφο λουλούδι, και φυσικά ότι κανείς ποτέ δε χάνει την αγάπη!

Ύστερα τα παιδιά έδειξαν το αστείρευτο υποκριτικό τους ταλέντο μέσω από τη δραματοποίηση του έργου «Η ωραία νυσταγμένη» του Ευγένιου Τριβιζά. Προσέφεραν άφθονο γέλιο με τους διαλόγους οι οποίοι ήταν εμπνευσμένοι από το παραμύθι και κατάλληλα προσαρμοσμένοι στις δυνατότητές τους, αλλά και προκάλεσαν το κοινό να γίνει κομμάτι της παράστασης. Πέρα από το ταλέντο τους στην υποκριτική, μέσα από την παράσταση αναδείχθηκε και η σκληρή δουλειά τους στο κομμάτι της προετοιμασίας αφού, πέρα από τους διαλόγους που εκτέλεσαν άψογα, σε περίοπτη θέση βρίσκονταν και τα σκηνικά και οι στολές τα οποία έφτιαξαν από το μηδέν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το βίντεο που προβλήθηκε με τις καλύτερες στιγμές από τις φετινές δράσεις του ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Διάπλασις», όπου αναδείχθηκε τόσο η δουλειά του κέντρου όσο και η χαρά των παιδιών μέσα από τη δραστηριοποίησή τους. Πολλά μάλιστα από τα προϊόντα της δουλειάς τους που παρακολούθησε το κοινό μέσα από το βίντεο, εκτίθονταν και «ζωντανά» στον εκθεσιακό χώρο του Πολυχώρου Πολιτισμού στην πλούσια έκθεση που είχε στηθεί με τα έργα τους.

Η εκδήλωση έκλεισε με εντυπωσιακό και συνάμα πολύ συγκινητικό τρόπο. Όταν τα φώτα έκλεισαν και άνοιξε η αυλαία, τα παιδιά εμφανίστηκαν περιτριγυρισμένα από φωτεινά μπαλόνια να τραγουδούν «Κάποια Παιδάκια», ένα τραγούδι με πολύ νόημα για την αναπηρία από τον Φοίβο Δεληβοριά. Η σκηνή πλημμύρισε με τη χαρά των παιδιών και τις μουσικές του συγκροτήματος «Λαϊκό Δίφωνο» το οποίο τα συνόδευσε μέχρι και την ολοκλήρωση της εκδήλωσης δίνοντάς τους τη δυνατότητα να τραγουδήσουν και να χορέψουν με την ψυχή τους!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος