FOLLOW US: facebook twitter

Εντυπωσιακή η Τόκα στο Zagori Mountain Running

Ημερομηνία: 28-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε ο 10ος επετειακός αγώνας, Zagori Mountain Running. Τα 46 μοναδικά χωριά του Ζαγορίου, σκαρφαλωμένα σε απόκρημνες πλαγιές, με τα εντυπωσιακά πέτρινα αρχοντικά, τα λιθόστρωτα καλντερίμια, τα τοξωτά γεφύρια και το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου, συνέθεσαν το μαγευτικό τοπίο του αγώνα.

Περισσότεροι από 2.600 επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές από 27 χώρες, βρέθηκαν στην Ήπειρο, στις 23-25 Ιουλίου 2021, για τον μεγαλύτερο αγώνα ορεινού τρεξίματος, το Zagori Mountain Running, που διεξήχθη με απόλυτη ασφάλεια και με ένα αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, παρουσία του Υφυπουργού Αρμόδιου για Θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος, κ. Γιώργου Αμυρά. Η διοργάνωση ανέδειξε την αθλητική, τουριστική και πολιτιστική πλευρά της περιοχής, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 12.500 επισκέπτες, με την πληρότητα των καταλυμάτων στα Ζαγοροχώρια να αγγίζει το 100%, την περίοδο των αγώνων.

No description available.

Με αγώνες των 80χλμ., των 44χλμ., των 21χλμ. και των 10χλμ. ολοκληρώθηκε ο επετειακός αυτός άθλος στα βουνά της Πίνδου.

Εντυπωσιακή στην επιστροφή της στους αγώνες δρόμου και βουνού ήταν η αθλήτρια του Γ.Σ. Αρκαδίας Παναγιώτα Τόκα από την Αρχαία Ολυμπία, η οποία αναδείχθηκε νικήτρια στον αγώνα των 10χλμ. του όρους Τύμφη και με το χρόνο ρεκόρ των 51 λεπτών πραγματοποίησε νέο ατομικό ρεκόρ επιβεβαιώνοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και ταυτόχρονα ανέβασε τον Γ.Σ. Αρκαδίας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ενός τόσο σπουδαίου αγώνα.

Στο αγώνα επίσης συμμετείχε και ο έτερος αθλητής αποστάσεων του Γ.Σ Αρκαδίας Θάνος Χουλιάρας, ο οποίος ολοκλήρωσε την διαδρομή των 10χλμ. σε 1:17, με τη γενική κατάταξη να την βρίσκει ψηλά στον πίνακα ως Νο 120 στους 573 συμμετέχοντες!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος