FOLLOW US: facebook twitter

Εντυπώσεις και… η αλήθεια για την Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου – Η Πρωινή απαντά με έγγραφα

Ημερομηνία: 06-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Υγεία

Αίσθηση αλλά και αντιδράσεις προκάλεσε το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της “Πρωινής” στο φύλλο της περασμένης Παρασκευής με τίτλο “ Παθολογική Πύργου: Κλειστή εφημερία με 40 ασθενείς χωρίς Παθολόγο! Πήγαινε έλα ασθενών, συνοδών και ασθενοφόρων”.

Φιλοξενούμε σήμερα, το δελτίο τύπο του Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας Χρήστου Χριστόπουλου μέσω του οποίου χαρακτηρίζει “αναληθές πέρα ως πέρα” το δημοσίευμα και ακολούθως την αναγκαία απάντηση της συντάκτριας της “Πρωινής” Κικής Κολοβέρου, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τα γραφόμενα.

Απάντηση Γ.Ν. ΗΛΕΙΑΣ για δημοσίευμα “Πρωινής”: Η κάλυψη εφημεριών στο Νοσοκομείο Πύργου

«Στο  Νοσοκομείο Πύργου οι ασθενείς ή οι νοσηλευόμενοι ασθενείς, δεν μένουν ούτε έχουν μείνει ποτέ χωρίς την κάλυψη ειδικευμένου παθολόγου ιατρού».

Τα παραπάνω αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου κ. Παναγιώτης Απαλίδης, με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας  σχετικά με την εφημερία παθολόγου του Νοσοκομείου από το σπίτι του, ευρισκόμενος σε εφημερία  ετοιμότητας.

Αναφορικά με το δημοσίευμα ο  κ. Απαλίδης υπογραμμίζει πως «με εντύπωση είδα ότι υπάρχει ένα άρθρο το οποίο έχει ενδεχομένως δημοσιογραφικές πληροφορίες, πάνω στις οποίες έχει κολλήσει τρεις φράσεις δικές μου. Οποιοσδήποτε το διαβάζει νομίζει ότι οτιδήποτε αναφέρει αυτό το άρθρο το έχω πει εγώ.  Στο τέλος υπάρχουν τρεις φράσεις σε εισαγωγικά τις οποίες όντως έχω πει και είναι πάγιες θέσεις και δικές μου και της Ένωσης και της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Ιατρών  και νομίζω ότι όλους μας βρίσκουν σύμφωνους,  ότι ζητάμε να καλυφθούν οι κενές θέσεις και πως  το Νοσοκομείο είναι νοσοκομείο εφόσον έχει ιατρούς» .

Ακόμα  ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου αναφέρει τα εξής:

«Μέσα στο άρθρο αναφέρονται πράγματα για τα οποία δε συζητήσαμε καθόλου στο τηλέφωνο , όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα εφημεριών του μηνός Ιουλίου, το οποίο προφανώς δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί καν.  Μου αναφέρθηκε ότι το  Νοσοκομείο του Πύργου κατεβάζει ρολά και επί τούτου είπα ότι δεν κατεβάζει ρολά, αλλά για κάποιες ειδικότητες εφημερεύει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Ανέφερα επίσης ότι υπήρχαν άλλες ειδικότητες ενεργών εφημεριών, όπως για παράδειγμα οι ουρολόγοι. Επίσης η παθολογική κλινική την περασμένη Τετάρτη 1η του μηνός που δούλευσα και εγώ, δεν είχε μείνει χωρίς εφημερεύοντα ιατρό. Αυτό είναι ψευδές. Το ανέφερα και δεν φαίνεται πουθενά στο δημοσίευμα. Και ειδικευμένος και ειδικευόμενος  υπήρχε και παθολόγος σε ενεργή εφημερία».

Καταλήγοντας ο κ. Απαλίδης τόνισε:

«Κάπου έχει γραφτεί στο δημοσίευμα ότι μίλησαν για το πέρα-δώθε των ιατρών. Αυτό είναι μία θέση που υποστηρίζω, δεν υπάρχει πέρα- δώθε ιατρών αλλά πρέπει να είναι κάποιοι ιατροί που δουλεύουν, απασχολούνται και εφημερεύουν στο Νοσοκομείο του Πύργου κάποιοι άλλοι στης Αμαλιάδας και κάποιοι άλλοι σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα. Επιμένω ότι αυτό που συνέβαινε το τελευταίο διάστημα με το πήγαινε-έλα ιατρών από τον Πύργο, στην Αμαλιάδα, στην Πάτρα, στην Ανδρίτσαινα και οπουδήποτε αλλού, νομίζω ότι ήταν επιβαρυντικό και επί του παρόντος έχει σταματήσει».

Από την πλευρά του εξάλλου ο διοικητής του Γ.Ν. Πύργου κ. Χρήστος  Χριστόπουλος, τονίζει τα εξής:

«Το δημοσίευμα είναι αναληθές πέρα ως πέρα, αφού ουδέποτε το Νοσοκομείο  έμεινε χωρίς εφημερία ειδικευμένου ιατρού. Τους λόγους που παρουσιάστηκε έτσι τους αφήνω στην κρίση των πολιτών…».

Καταγγελία αναγνώστη στο proini.news: Εφημερίες με … αγροτικούς ιατρούς και στην Αμαλιάδα;

Πολλά ήταν τα σχόλια που δέχτηκε η σελίδα της εφημερίδας “ΠΡΩΙΝΗ” στο ηλεκτρονκό της site (www.proini.news) μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ για την Παθολογική. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το παρακάτω για τις εφημερίες της Ν.Μ. Αμαλιάδας, το οποίο πραγματικά δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Σας το παρουσιάζουμε αυτούσιο διατηρώντας τις αναγκαίες επιφυλάξεις.

Σχόλιο: “Κάτι πολύ χειρότερο γίνεται εδω και ένα μήνα και στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.”Κλειστές”εφημερίες με γενικούς γιατρούς από κέντρα υγείας που εξαναγκάζονται να εφημερεύσουν με “εντελεσθε”σευπεραριθμες εφημερίες χωρίς ειδικευμένους γιατρούς των κλινικών ούτε καν σε εφημερίες ετοιμότητας!!!Υπάρχει εφημερία στην οποία εφημέρευσε γενικός ιατρός με αγροτικό και ενανορθοπαιδικο(σε ετοιμότητα).Η επίσημη απάντηση του νοσοκομείου ήταν πως υπεύθυνος για τους 50 περίπου νοσηλευόμενους στο νοσοκομείο υπεύθυνος ήταν ο αγροτικός ιατρός με το διευθυντή κάθε κλινικής που δεν εφημέρευε ούτε σε ενεργή εφημερία ούτε σε ετοιμότητας!!!Τραγικές συνθήκες για τους γιατρούς και επικίνδυνες για τους νοσηλευόμενους!!!Κωφεύουν όλοι.Ενήμερη και η ΥΠΕ με έγγραφο των γενικών ιατρών η οποία επίσης κάνει τα στραβά μάτια”.

Απάντηση “Πρωινής”: Ποιος (δεν) λέει την αλήθεια

“Η απάντηση του διοικητή του ΓΝ Ηλείας στο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της «Πρωινής» την περασμένη Παρασκευή επιβεβαιώνει πλήρως τα γραφόμενά μας. Όπως γράψαμε, η εφημερία έγινε «χωρίς τη φυσική παρουσία Ειδικευμένου Παθολόγου», κάτι που ο κ. Χριστόπουλος –στην πολύ προσεκτικά διατυπωμένη– απάντησή του αποφεύγει να διαψεύσει. Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για «εφημερία (σ.σ. με φυσική παρουσία ή ετοιμότητας;) με ειδικευμένο ιατρό (σ.σ. παθολόγο ή άλλης ειδικότητας;)».

Δε χρειάζεται όμως να επικεντρωθούμε ιδιαίτερα στις αντιφάσεις του δελτίου τύπου – απάντησης στο έγκυρο και αληθές ρεπορτάζ της «Πρωινής», καθώς αδιάψευστος μάρτυρας όλων όσων δημοσιεύσαμε είναι το εφημεριακό πρόγραμμα της Τετάρτης (φωτο 1) στο οποίο αποτυπώνεται η εφημερία ετοιμότητας (δηλαδή από το σπίτι) της ειδικευμένης Παθολόγου και η ενεργός εφημερία του ειδικευόμενου που «βαφτίστηκε» Παθολόγος, ελπίζουμε εκ παραδρομής. Πάντως, ούτε η μία, ούτε ο άλλος, μας έχουν διαψεύσει.

Ο Διοικητής είναι αρκετά προσεκτικός και αναφέρεται σε εφημερία ειδικευμένου ιατρού, χωρίς να προσδιορίζει την ειδικότητα. Αλήθεια, η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου τι λέει για όλα αυτά;

Η δημοσιογραφική μας προσέγγιση διαχρονικά είναι ότι το Νοσοκομείο του Πύργου επιβάλλεται να εφημερεύει καθημερινά.

Το να έχει κλειστή εφημερία 10 ημέρες το μήνα, στο βασικό πυρήνα των κλινικών του (Παθολογική, Χειρουργική, Ορθοπεδική, Ακτινολογικό) είναι αδιανόητο… (φωτο 2)

Και τώρα μερικά ερωτήματα.

  1. Με αφορμή τις εφημερίες ετοιμότητας στην Παθολογική, υπήρξε παραίτηση εμπειρότατου γιατρού τον οποίο είχατε ορίσει διοικητικά υπεύθυνο της κλινικής;
  2. Είναι αλήθεια ότι το βράδυ της Παρασκευής και μετά το δημοσίευμα της Πρωινής η ετοιμότητα του Σαββάτου μετατράπηκε σε ενεργή εφημερία;
  3. Με δεδομένο ότι η Ν.Μ. Αμαλιάδας νοσηλεύει παθολογικά περιστατικά, διασφαλίζεται η καθημερινή φυσική παρουσία Παθολόγου 24 ώρες το εικοσιτετράωρο;

Παρακαλούμε τον κ. Διοικητή να ανακαλέσει δημοσίως τον ισχυρισμό του για «αναληθές δημοσίευμα», ειδάλλως θα πρόκειται για συκοφαντία, της οποίας τα κίνητρα μας προκαλούν απορία και ερωτηματικά.

(Όσον αφορά την απάντηση του κ. Απαλίδη, που συνειδητά επιλέγουμε να αφήσουμε προς το παρόν ασχολίαστη στο μεγαλύτερο μέρος της, ενημερώνουμε ότι ουδέποτε γράψαμε για «πέρα δώθε γιατρών». «Πήγαινε έλα ασθενών, συνοδών και ασθενοφόρων» είναι ο τίτλος. Μάλλον αναφέρεται σε δημοσίευμα άλλης εφημερίδας).

Κική Κολοβέρου, Δημοσιογράφος.

Αδιάψευστος μάρτυρας του δημοσιεύματος μας, το εφημεριακό πρόγραμμα της περασμένης Τετάρτης. Στο βελακι 1 που αναφέρεται ενεργή εφημερία Παθολόγο πρόκειται για γιατρό που βρίσκεται στο στάδιο της ειδικότητας.
Κλειστές βασικές κλινικές του Νοσοκομείου…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος