FOLLOW US: facebook twitter

Εντός του μήνα η μεταφορά δεμάτων από τον ΛΙΒΑ στον ΧΥΤΥ Ηλείας

Ημερομηνία: 07-04-2021 | Συντάκτης:
Εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση

Περίπου 10.000 τόνους δεματοποιημένων απορριμμάτων θα δεχθεί το προσεχές χρονικό διάστημα ο ΧΥΤΥ  Τριανταφυλλιάς από τη Ζάκυνθο, καθώς προ ημερών εγκρίθηκε η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ  της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων για την αποκατάσταση βλαβών από τον κυκλώνα ΙΑΝΟ σε μονάδες διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Μέσα από τη συγκεκριμένη σύμβαση θα διατεθεί ένα ποσό περίπου 1,5 με 2 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών, για τη μεταφορά των δεμάτων στην Ηλεία.

Σύμφωνα με το imerazante.gr, στην περίπτωση της Ζακύνθου μέρος των χρημάτων θα διατεθεί για την μεταφορά 10.000 τόνων απορριμμάτων από την μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή Λίβα, στη Ηλεία, κάτι που χρονικά προσδιορίζεται εντός του μηνός αφού τα χρονοδιαγράμματα για την έναρξη αυτής της διαδικασίας είναι πιεστικά, για την εξασφάλιση του χώρου ώστε να εγκατασταθεί ο ανάδοχος της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ).

Ωστόσο, οι εργασίες δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει αφενός λόγω των δεμάτων που πρέπει να απομακρυνθούν, αφετέρου λόγω της εκκρεμότητας που υπάρχει με τις άδειες που πρέπει να εξασφαλίσει η εταιρεία από την Υπηρεσία Δόμησης.

Η μεταφορά κρίνεται αναγκαία διότι η εταιρεία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, που διαχειρίζεται και τον Λίβα και την Τριανταφυλλιά, αναμένεται να κατασκευάσει το νέο κύτταρο στον Λίβα, στο οποίο θα αρχίσουν να θάβονται πλέον τα υπολείμματα των απορριμμάτων αντί να δεματοποιούνται για αποκτήσει η Ζάκυνθος σύγχρονη και Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) και την δυνατότητα εξέλιξής της σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Όπως επισημάνθηκε χαρακτηριστικά στην Πρωινή από στελέχη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το νέο κύτταρο που θα κατασκευαστεί στη Ζάκυνθο θα είναι σε θέση μελλοντικά να βοηθήσει την Ηλεία, αν κριθεί απαραίτητο, ενώ σε αυτό συμβάλλει και το ότι η διαχείριση ανήκει στην ίδια εταιρεία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος