FOLLOW US: facebook twitter

Εντός Φεβρουαρίου προκηρύσσεται το πρόγραμμα των 20 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας

Ημερομηνία: 25-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Οικονομία
Με χαμηλότερο πλαφόν επιχορήγησης για να ενταχθούν περισσότερες επιχειρήσεις της Δυτ. Ελλάδας

Την προκήρυξη του προγράμματος μη επιστρεπτέας επιχορήγησης στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού δρομολογεί για τον Φεβρουάριο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η νέα δράση, ύψους 20 εκατ. ευρώ πρόκειται να δημοσιευθεί πιθανότατα στα μέσα του ερχόμενου μήνα, αφού πρώτα ολοκληρωθεί και η διαδικασία των ενστάσεων για το πρόγραμμα των 30 εκατ. ευρώ, το οποίο είναι πλέον στο τελικό στάδιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Η διαφορά του νέου προγράμματος εδράζεται στον τρόπο κατανομής των 20 εκατ. ευρώ, καθώς θα περιλαμβάνει όλους ανεξαιρέτως τους πληττόμενους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) και θα στοχεύει στην ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων. Οι δυνητικοί δικαιούχοι θα μπορούν να απασχολούν μέχρι και τρεις εργαζόμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», το ανώτατο όριο επιχορήγησης σε κάθε επιχείρηση θα οριστεί πιθανότατα στις 7.000 ευρώ, προκειμένου να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι επαγγελματίες και ιδιαίτερα

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την πλευρά της Περιφέρειας έγινε αξιολόγηση του πρώτου προγράμματος και εντοπίστηκαν τα σημεία που απαιτούν βελτίωση. Για τον λόγο αυτό, αποφασίστηκε να σχεδιαστεί εξαρχής νέα προκήρυξη για την αξιοποίηση των 20 εκατ. ευρώ, καθώς εκτιμάται ότι το νέο πρόγραμμα θα «ανοίξει» ποσοτικά και ποιοτικά, προς όφελος επαγγελματικών κατηγοριών που δεν είχαν εξασφαλίσει την ένταξή τους στην προηγούμενη δράση ενίσχυσης των τοπικών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία.

«Διαμορφώσαμε δύο προγράμματα ενίσχυσης των πληττόμενων από τον covid επιχειρήσεων, προσπαθώντας να διαμορφώσουμε ένα μείγμα δικαιοσύνης και κατά το δυνατόν μεγαλύτερης κατανομής των πόρων μας. Το πρώτο, αυτό δηλαδή που ήδη ολοκληρώθηκε, είχε ως κύρια στόχευση την παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις μέσω της στήριξης των θέσεων εργασίας και το δεύτερο, αυτό που σε λίγο καιρό θα ανακοινωθεί, στοχεύει στον πολύ μικρό επιχειρηματία και τον αυτοαπασχολούμενο, διευρύνοντας την βάση των ωφελούμενων με μικρότερη, κατά απόλυτους αριθμούς, ενίσχυση», ανέφερε προ ημερών ο κ. Φαρμάκης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος