FOLLOW US: facebook twitter

Εντός εβδομάδας η υπογραφή της παράκαμψης Λαστεΐκων

Ημερομηνία: 25-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα
Στόχος η πλήρης έναρξη των εργασιών ως την άνοιξη

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η παράκαμψη Λαστεΐκων, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να υπογραφεί από τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, η σύμβαση για την κατασκευή της, με πιθανότερες ημέρες είτε την Τετάρτη είτε την Πέμπτη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και τα έγγραφα των συμβάσεων είναι έτοιμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο εφιάλτης της εμπλοκής λόγω απαλλοτριώσεων είναι πλέον παρελθόν, καθώς για τα τρία επίμαχα ακίνητα έχει ήδη δρομολογηθεί η ανάκληση της αρχικής απαλλοτρίωσης και η επανέναρξη της διαδικασίας από την αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο είχε βαλτώσει το περασμένο καλοκαίρι, λόγω της δικαστικής εκκρεμότητα με τον προσδιορισμό οριστικής τιμής μονάδας, ωστόσο χάρη στην επιμονή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βας. Γιαννόπουλου, βρέθηκε νομική λύση που προέβλεπε τη δυνατότητα ανάκλησης μέχρι και του 20% των προς απαλλοτρίωση εκτάσεων χωρίς να μπλοκάρει το έργο.

Στόχος της Περιφερειακής αρχής είναι ως την άνοιξη, καιρού και κορονοϊού επιτρέποντος, να έχει ξεκινήσει η εγκατάσταση των εργοταξίων και η έναρξη των εργασιών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος