FOLLOW US: facebook twitter

Εντοπίστηκαν καλάσνικοφ σε χωριό του Πύργου

Ημερομηνία: 14-06-2021 | Συντάκτης:
Συνδέονται με την υπόθεση της Ζακύνθου, συμμετέχει στις έρευνες και η Ασφάλεια Πύργου

Νέα δεδομένα προστέθηκαν στην υπόθεση της δολοφονίας της συζύγου του Ζακυνθινού επιχειρηματία ΝτίμηΚορφιάτη, καθώς στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός (καλάσνικοφ) σε αγροικία τοπικής κοινότητας του δήμου Πύργου, που συνδέεται με έναν από τους κατηγορούμενους για την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τον οπλισμό εντοπίστηκαν και κλεμμένα οχήματα, τα οποία εικάζεται πως συνδέονται με την υπόθεση. Την υπόθεση χειρίζεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκλημάτων Κατά της Ζωής από την Αθήνα, ενώ στις έρευνες συνέδραμαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου. Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές, είναι η προετοιμασία για χτύπημα σε νέο στόχο.

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι απολογίες των επτά συλληφθέντων για την υπόθεση ενώπιον του Ανακριτή Ζακύνθου. Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ένας κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και για τέσσερις για συνέργεια σε αυτές τις πράξεις. Οι συλληφθέντες έφθασαν στη Ζάκυνθο, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, την Τετάρτη αργά βράδυ με το τελευταίο πλοίο της γραμμής Ζακύνθου – Κυλλήνης και οδηγήθηκαν στα κρατητήρια του ΑΤ Ζακύνθου, όπου και κρατούνται.

Χθες έγινε γνωστό ότι αποφασίστηκε η προφυλάκιση του πρώτου από τους επτά με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή, ύστερα από επτάωρη απολογία το απόγευμα του Σαββάτου. Χθες το απόγευμα αναμενόταν η απολογία ενός ακόμα κατηγορούμενου, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί και σήμερα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος