FOLLOW US: facebook twitter

Έντονη αντίθεση στην αιφνιδιαστική απόφαση μετακίνησης από την πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκ. Γιατρών Πύργου, Αγγ. Σαραντοπούλου

Ημερομηνία: 07-10-2021 | Συντάκτης:

Το «πήγαιν’ έλα» απορρυθμίζει τη Χειρουργική


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Εύλογη απορία προκάλεσε η απόφαση της 6ης ΥΠΕ να δώσει εντολή μετακίνησης χειρουργού από το Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου σε αυτό της Κορίνθου για είκοσι ημέρες, δεδομένων των προβλημάτων στη Δημόσια Υγεία της Ηλείας και δεδομένου ότι υπάρχουν τουλάχιστον άλλα τρία νοσοκομεία στην Πελοπόννησο που είναι εγγύτερα στην Κόρινθο. Μπορεί η απόφαση να μην εκτελέστηκε, καθώς η προς μετακίνηση γιατρός αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και ήταν ήδη σε αναρρωτική άδεια εδώ και μερικές ημέρες, ωστόσο η ουσία δεν αλλάζει ως προς το σκεπτικό της απόφασης.

Η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου, Αγγελική Σαραντοπούλου, εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της τονίζοντας με δηλώσεις της στην «Πρωινή» πως τέτοιες αιφνιδιαστικές αποφάσεις δεν συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου αλλά ανατρέπουν τον προγραμματισμό σε μια κλινική ζωτικής σημασίας.

«Είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες αποφάσεις που πέφτουν σαν κεραυνός εν αιθρία και χωρίς να μας έχει ενημερώσει προηγουμένως κανένας. Εργαζόμαστε σε ένα νοσοκομείο που είναι ήδη προβληματικό και έχει ανάγκη ενίσχυσης με γιατρούς και ενώ ζητάμε να έρθουν γιατροί, ξαφνικά μαθαίνουμε ότι ένας γιατρός, που την προηγούμενη μέρα έκανε χειρουργεία, πρέπει να μετακινηθεί μέσα σε ένα απόγευμα για 20 ημέρες σε άλλη πόλη 200 χλμ μακριά», τόνισε η κα Σαραντοπούλου και πρόσθεσε ότι επηρεάζεται καθοριστικά η λειτουργία της Χειρουργικής Κλινικής.

«Η ξαφνική μετακίνηση ενός χειρουργού δεν είναι απλή υπόθεση, διότι ανατρέπει τον προγραμματισμό της Κλινικής και οδηγεί αναγκαστικά στην αναβολή χειρουργείων, κάτι που αναπόφευκτα δυσαρεστεί και τους ασθενείς που περιμένουν να υποβληθούν σε επέμβαση. Αυτή η κατάσταση δεν διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, το οποίο ήδη αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα», ανέφερε στην «Πρωινή» η κ. Σαραντοπούλου.

Παράλληλα εξήγησε και τις επιπλέον δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, οι οποίες καθιστούν απαγορευτική τη μετακίνηση γιατρού, ακόμα και για λίγες ημέρες.

«Είμαστε πέντε χειρουργοί για όλο τον νομό, αριθμός που δεν επαρκεί αν συνυπολογίσουμε πως πρέπει να καλύπτουμε το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και ταυτόχρονα να κάνουμε χειρουργεία για να εξυπηρετούμε τους ασθενείς που έχουν ανάγκη. Επί της ουσίας, η Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου λειτουργεί ως Χειρουργικός Τομέας, διότι όλοι οι Χειρουργοί αναγκαζόμαστε να καλύπτουμε τα κενά που προκύπτουν από το γεγονός ότι δεν έχουμε γιατρούς σε όλες τις ειδικότητες. Επομένως, μια αιφνιδιαστική μετακίνηση γιατρού σε άλλο νοσοκομείο ειδικά σε τέτοια απόσταση όπως είναι η Κόρινθος, είναι επιβαρυντική», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Σαραντοπούλου.


Σχόλιο για "Έντονη αντίθεση στην αιφνιδιαστική απόφαση μετακίνησης από την πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκ. Γιατρών Πύργου, Αγγ. Σαραντοπούλου"

  1. Ο/Η ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΝΙΚ λέει:

    ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΟΤΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ,,,ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΟΣΟ Η ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ, ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΟΝΟΙΑ ΚΙΝΟΙΤΕ ΠΑΘΗΤΗΚΑ,,ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ,,,,ΤΗ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΗ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,,ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ,,,,,,,, ΚΑΙ Η ΕΝΥΣΧΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΗΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ,,,ΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΙΔΙΟΤΟΝ ΣΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΙΤ ,,Η ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΚΗ ΜΕΓΑΛΟΝ ΜΟΝΑΔΟΝ ΥΓΕΙΑΣ Η ΑΓΟΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ,,,,,,Η ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ,,,ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΤΟΧΟΥΣ,,,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΦΤΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑΤΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΥΑΛΟ,,,,ΑΛΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ,,,,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος