FOLLOW US: facebook twitter

«Θέλουν να κάνουν τις συντάξεις προνοιακά επιδόματα»: Έντονη αντίδραση των συνταξιούχων στις δηλώσεις Πατέλη για το ασφαλιστικό

Ημερομηνία: 10-09-2020 | Συντάκτης:

Την έντονη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων της χώρας, μεταξύ των οποίων και τα σωματεία των συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Πύργου και περιχώρων, για τις δηλώσεις του επικεφαλής Οικονομικού Συμβούλου του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη σχετικά με το ασφαλιστικό.

Όπως ανέφεραν, η κυβέρνηση προκειμένου να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νέα γενιά και τον λαό,  από τις επικείμενες θανατηφόρες αποφάσεις της για παραπέρα ισοπέδωση σε ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, ακολουθεί την πεπατημένη του κοινωνικού αυτοματισμού επιστρατεύοντας τα πρωτοκλασάτα στελέχη της που με δηλητηριώδη επιχειρηματολογία προσπαθούν να αντιπαραθέσουν τη νέα γενιά με την παλαιότερη.

«Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιούχων καταγγέλλει στους εργαζόμενους καταγγέλλει αυτή τη χυδαία, θρασύτατη πρακτική και τακτική της κυβέρνησης. Η λαϊκή παροιμία “εκεί που μας χρώσταγαν μας φάγαν και το βόδι”  βρίσκει την απόλυτη έκφραση στις πρακτικές της. Αυτοί που μέσα από διάφορα κυβερνητικά σχήματα τη δεκαετία που πέρασε, τσάκισαν και ισοπέδωσαν τη ζωή των συνταξιούχων με τις θανατηφόρες περικοπές στις κύριες, τις επικουρικές συντάξεις, την αφαίρεση του ΕΚΑΣ, της13ης-14ης σύνταξης, των κοινωνικών παροχών για διάφορες θεραπείες κ.ά. άρπαξαν με τη βία όλα τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων δεκάδες δις. ευρώ για να ανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζες, έχουν το θράσος να παρουσιάζονται ως σωτήρες της νέας γενιάς που θα τους σώσουν από την καταστροφή που έφεραν οι πατεράδες και οι παππούδες τους» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Οι συνταξιούχοι τονίζουν ότι η κυβέρνηση ενθαρρύνει τον κοινωνικό αυτοματισμό για να επιτύχουν την αντιπαράθεση που επιθυμούν ανάμεσα στους παραγωγούς του πλούτου, για να καλύψει τις δικές ευθύνες για ό,τι έχει πράξει και για ό,τι ετοιμάζει μελλοντικά.

«Με τις πολιτικές τους έχουν καταδικάσει τη νέα γενιά στη φτώχεια, την ανεργία, τη μερική απασχόληση δίχως ΣΣΕ, τη μετανάστευση. Με την εισαγωγή της κοινωνικής ασφάλισης στο σύστημα της κεφαλαιοποίησης και τους τρεις πυλώνες, οι συντάξεις θα είναι προνοιακά βοηθήματα γιατί αυτό απαιτούν τα αφεντικά που τους παραδώσατε τα αποθεματικά και που απαιτούν φθηνή εργατική δύναμη, διότι οι συντάξεις και ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης τους είναι βάρος» τονίζουν και ζητούν από την κυβέρνηση να μην επικαλείται τα κρατικά χρήματα διότι ο πλούτος είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης εργασίας και της άγριας φορολογίας του λαού.

«Μόνο από τις περικοπές, όλα αυτά τα χρόνια οι συνταξιούχοι πληρώνουν 7,5 δις ευρώ κάθε χρόνο, πέρα από την άγρια φορολογία και τα δεκάδες δις που όλες οι κυβερνήσεις αρπάξατες από τα ασφαλιστικά ταμεία. Για αυτό όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη με τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας για να μην περάσουν τα αντεργατικά αντισυνταξιουχικά μέτρα», δήλωσαν οι εκπρόσωποι των ηλειακών σωματείων, Παν. Γιάνναρος και Π. Καπαρέλης, προαναγγέλλοντας συνελεύσεις εντός του μήνα για να δρομολογηθούν κινητοποιήσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος