FOLLOW US: facebook twitter

Μόσιαλος: Να «παγώσει» η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων

Ημερομηνία: 05-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα, Υγεία

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο άνοιγμα των σχολείων το επόμενο διάστημα.

Ο Ηλίας Μόσιαλος σημείωσε ότι «Πρέπει να “παγώσει” η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων στις 11/1 εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα προκύψουν έως τις 10 του μήνα δείξουν επιβάρυνση».

«Δεν θεωρείται τίποτα δεδομένο κατά την γνώμη μου. Η απόφαση υπάρχει ως δεδομένη φαντάζομαι με την προϋπόθεση ότι το Lockdown που τώρα επεκτάθηκε θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα» είπε συγκεκριμένα ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics και διερωτήθηκε επιπρόσθετα ποιος μπορεί να πάρει απόφαση για άνοιγμα εάν αυτά δεν υπάρχουν.

Σχολεία - κορονοϊός: Μάσκα και στα διαλείμματα - Για ποιες περιοχές ισχύει το μέτρο | Έθνος

«Δεν πιστεύω ότι κανείς μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση με διαφορετικά δεδομένα. Προφανώς αυτή η εκτίμηση ότι είναι δεδομένο το άνοιγμα των σχολείων βασίζεται σε μια άλλη εκτίμηση ότι το lockdown, όπως έχει επιβληθεί θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα», επεσήμανε ακόμη και τόνισε ότι εάν δεν τα έχει δεν μπορεί να επιμένει κανείς σε μια πολιτική η οποία αντιβαίνει στο τι είναι καλό να γίνει.

Μέχρι τις 10/1 θα έχουμε τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας, μετά και την επιβολή του αυστηρότερου lockdown, σύμφωνα με τον κο Μόσιαλο.

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος