FOLLOW US: facebook twitter

«Φτάνει πια η απαξίωση των παιδιών ΑμεΑ»: Έντονες αντιδράσεις για την παραχώρηση των λυομένων από το Καράτουλα στα σχολεία ειδικής αγωγής του Πύργου

Ημερομηνία: 12-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Την έντονη αντίδραση του Συλλόγου ΑμεΑ «Ήλις» αλλά και της Διευθύντριας του Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου Πύργου (ΕΝ.Ε.ε.ΓΥ-Λ) προκάλεσε το αίτημα του Δημάρχου Πύργου προς τις Κτιριακές Υποδομές για την παραχώρηση εννέα λυόμενων αιθουσών που χρησιμοποιούνταν από το Γυμνάσιο και Λύκειο Καράτουλα για την κάλυψη αναγκών στέγασης άλλων σχολικών μονάδων.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η Δ/ντρια του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Πύργου και ο σύλλογος διδασκόντων, οι λυόμενες αυτές αίθουσες, χρησιμοποιούνταν ήδη 12 χρόνια και είναι ακατάλληλες ενώ και ο ίδιος ο Δήμαρχος είχε με δηλώσεις του παραδεχτεί την απαράδεκτη κατάσταση τους μιλώντας για «ντροπή πολιτισμική και απειλή για τη δημόσια υγεία».

«Το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Πύργου, ζητάει αξιοπρεπή λύση στις κτιριακές του ελλείψεις και δεν θα δεχτεί σε καμία περίπτωση τις αίθουσες αυτές για τους μαθητές του.

Οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής& Εκπαίδευσης του Δήμου Πύργου,χρειάζονται επιτέλους,να αντιμετωπίζονται ισότιμα με άλλα σχολεία και όχι να συμβιβάζονται με ό,τι ακατάλληλο περισσεύει» αναφέρουν.

Την αντίθεση το στην τοποθέτηση λυόμενων αιθουσών που έχουν κριθεί ακατάλληλες υγειονομικά για να στεγαστούν μαθητές με αναπηρία, εκφράζει και ο Σύλλογος ΑμεΑ Ηλείας «Ήλις» υποστηρίζοντας: «Τα παιδιά μας δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού. Φτάνει πια αυτή η απαξίωση των παιδιών ΑμεΑ.Φτάνει πια η αδιαφορία της κάθε κυβέρνησης, Περιφέρειας, Δήμου που έχουν περάσει ως τώρα.

Χρόνια τώρα δεχόμαστε την αδιαφορία απέναντι στα παιδιά μας τις υποσχέσεις που μένουν πάντα υποσχέσεις… φτάνει πια… οι αντοχές μας έχουν φτάσει στα όρια τους.

Απαιτούμε και δεν επαιτούμε τα αυτονόητα… Επιτέλους να γίνουν σύγχρονες κτιριακές σχολικές δομές όλων των βαθμίδων.. ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΊΟ

ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ _ ΕΕΕΕΚ_ ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος