FOLLOW US: facebook twitter

Φρένο στον οδικό χάρτη άρσης του lockdown

Ημερομηνία: 05-12-2020 | Συντάκτης:

Την ώρα που η χώρα βρίσκεται στην 4η εβδομάδα lockdown, τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών προβληματίζουν ειδικούς και επιστήμονες, καταγράφοντας νέα αρνητικά ρεκόρ.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας «σκαρφάλωσε» στους 622 ασθενείς και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Παράλληλα και τα νέα περιστατικά δεν μειώνονται με «ικανοποιητικό» ρυθμό -κινούμενα σταθερά στην περιοχή των 1.800 με 2.000-, φρενάροντας τις όποιες σκέψεις είχε η κυβέρνηση για παρουσίαση ενός οδικού χάρτη εξόδου από το καθεστώς των αυστηρών περιοριστικών μέτρων και του ανοίγματος της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Μάλιστα, το μεσημέρι της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε την παράταση του lockdown μέχρι και τις 6 το πρωί της 14ης Δεκεμβρίου, σημειώνοντας ότι το σταδιακό άνοιγμα της χώρας απομακρύνεται χρονικά, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα. Όπως είπε, παρατηρείται μεν μια σταθεροποίηση ή και μείωση των κρουσμάτων, αλλά με πιο αργούς ρυθμούς απ’ ό,τι αναμενόταν.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.882 νέα κρούσματα, ενώ σημειώθηκαν 100 θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 2.706. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς ανέρχονται σε 622.

Πηγή: kathimerini.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος