FOLLOW US: facebook twitter

«Εντατική» τέλος μέχρι νεωτέρας

Ημερομηνία: 15-11-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία

-Αρνητική η γνωμοδότηση του Επιστημ. Συμβουλίου για συνέχιση λειτουργίας με μία γιατρό

-«Περιπτώσεις που χρήζουν εξειδικευμένης  νοσηλείας είτε για τον covid 19, είτε για άλλα νοσήματα, διακομίζονται στο τριτοβάθμιο Παν/μιακό Νοσοκομείου της Πάτρας», δήλωσε στην «Πρωινή» ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γ. Καρβέλης


Toυ Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


 

Χωρίς Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μένει πλέον το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», το Επιστημονικό Συμβούλιο του νοσοκομείου γνωμοδότησε αρνητικά υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας του με μόνο μία γιατρό, η οποία μάλιστα δεν είναι διευθύντρια αλλά επιμελήτρια Β’.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι διοικητής του νοσοκομείου, Χρ. Χριστόπουλος, ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα για την κατάσταση που επικρατεί. Το πρόβλημα έχει τεθεί και σε επίπεδο υπουργείου Υγείας για να εξευρεθεί λύση, μέχρι τότε όμως, ασθενείς που χρειάζονται εντατική φροντίδα, θα διακομίζονται σε νοσοκομεία της Πάτρας.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι όλο αυτό το διάστημα μετακινούνται γιατροί από άλλα νοσοκομεία της Υγειονομικής Περιφέρειας στον Πύργο για να καλύψουν τις πρόσφατες παραιτήσεις των Παθολόγων, σημειώνοντας ότι για την εξειδικευμένη φροντίδα ασθενών, είτε covid είτε μη covid, προς το παρόν προβλέπεται η διακομιδή τους στο Ρίο.

«Όπως γνωρίζετε εδώ και αρκετούς μήνες, οπότε και παραιτήθηκαν οι ιατροί της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου του Πύργου, μετακινούνται ιατροί από τα Νοσοκομεία της Πάτρας αλλά και της Τρίπολης, προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή φροντίδα των πολιτών της Ηλείας. Παράλληλα από τότε, προκηρύχθηκαν θέσεις μόνιμου προσωπικού και συγκεκριμένα σε ειδικότητες όπως ΜΕΘ, Αναισθησιολογίας, Μαιευτικής/Γυναικολογίας, Χειρουργικής, Εσωτερικής Παθολογίας και Πνευμονολογίας, οι οποίες δυστυχώς απέβησαν άγονες. Στην παρούσα φάση βρίσκεται σε εξέλιξη και νέα προκήρυξη μονίμων ιατρών στις ειδικότητες ( ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Α΄ 2 ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ 1 ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄ 2 ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄ 1 ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ή ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ή ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ – ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΘ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 1 ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ή ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ή ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ – ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΘ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Α΄ 1 ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ή ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ή ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ – ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΘ) που αφορά τόσο το νοσοκομείο του Πύργου όσο και της Αμαλιάδας.

 

Ευελπιστούμε ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει ενδιαφέρον από την πλευρά των επιστημόνων και θα ενισχυθούν σημαντικά οι νοσηλευτικές μονάδες με στόχο την πληρέστερη στελέχωσή τους.

Έχουμε πει πολλές φορές ότι η Υγειονομική μας Περιφέρεια αποτελεί μια ενιαία οντότητα και μέλημά μας είναι η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση κάθε περιστατικού.

Για το λόγο αυτό, περιπτώσεις που χρήζουν εξειδικευμένης  νοσηλείας είτε για τον covid 19, είτε για άλλα νοσήματα διακομίζονται στο τριτοβάθμιο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου της Πάτρας. Πολλές φορές, ανάλογες περιπτώσεις αφορούν και συμπολίτες από την Ηλεία», δήλωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος