FOLLOW US: facebook twitter

Ένσταση στη ΡΑΕ από τη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας: «Να απορριφθεί η αίτηση αδειοδότησης 72 ανεμογεννητριών»

Ημερομηνία: 01-02-2021 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Περιβάλλον

Την απόρριψη της αίτησης αδειοδοτήσεως για την εγκατάσταση 72 ανεμογεννητριών στα όρια των Νομών Ηλείας, Μεσσηνίας και Αρκαδίας, που έχει καταθέσει η Ανώνυμη Εταιρεία «Αιολική Θεοδώρων Α.Ε.», ζητά με ένσταση της προς την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας.

Στην ένσταση- αντιρρήσεις, που έχει καταθέσει κατά της εταιρείας μεταξύ άλλων επισημαίνεται:

«…Με την ανωτέρω Αίτηση Αδειοδοτήσεως της εταιρείας «Αιολική Θεοδώρων Α.Ε.» ζητείται η εγκατάσταση συνολικά 72 ανεμογεννητριών στα όρια των Δήμων Μεγαλόπολης Αρκαδίας, Οιχαλίας Μεσσηνίας, Ανδρίτσαινας –Κρεστένων και Ζαχάρω Ηλείας.

Ως  εκπρόσωποι της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας, και ενδιαφερόμενοι για την προστασία του περιβάλλοντος  και τον  τουρισμό, ζητούμε την  απόρριψη της ανωτέρω Αιτήσεως για τους κατωτέρω λόγους:

Στην ιστορική Ανδρίτσαινα, σε ένα πανέμορφο ορεινό τοπίο, δεσπόζει η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας, μία από τις σημαντικότερες και πλουσιότερες ιστορικές βιβλιοθήκες της Ελλάδας, όπου φυλάσσεται ένας ανεκτίμητος πνευματικός θησαυρός, με  σπάνιες εκδόσεις των πρώτων ετών της τυπογραφίας. Επίσης φυλάσσονται τα 23 γύψινα εκμαγεία της Ζωφόρου του Ναού  Επικούριου Απόλλωνα (το πρώτο μνημείο από την Ελλάδα που εντάχθηκε στον ΚΑΤΑΛΟΓΟ  ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ της Unesco το 1986, έργο του μεγάλου Ικτίνου και σημείο αναφοράς της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής.

Η Βιβλιοθήκη ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ενημερωτικές και πολιτιστικές ανάγκες του κοινού και του τόπου συντελώντας σε μεγάλο βαθμό στην πνευματική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της ορεινής Ολυμπίας. Υποδέχεται ετησίως χιλιάδες Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, απευθυνόμενη προς όλους, καλύπτοντας τις ανάγκες αναγνωστών και ερευνητών σε πολλαπλά πεδία γνώσης, κάτι που την αναδεικνύει σε σημείο αναφοράς πνεύματος και πολιτισμού.

Η μεγάλη επισκεψιμότητα τουριστών για  την Βιβλιοθήκη και για τις περιοχές υψίστης αρχαιολογικής και πολιτιστικής σημασίας, όσο και των περαστικών λόγω της κομβικής θέσης που βρίσκεται η Ανδρίτσαινα θα επηρεαστεί αρνητικά  από την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών και θα έχει σαν αποτέλεσμα την εξαθλίωση της Ανδρίτσαινας και της γύρω περιοχής.

Όσα παίρνει η ανεμογεννήτρια… - ΑΠΑΤΡΙΣ Εφημερίδα Δρόμου

Με την τυχόν αδειοδότηση της τοποθέτησης 72 τεράστιων ανεμογεννητριών με ύψος πυλώνα 100 μέτρων και πτερυγίων των 85 μέτρων μαζί με τα συνοδά έργα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και τους δρόμους που θα διανοιχτούν, θεωρούμε πως υποβαθμίζεται το πολιτιστικό μας περιβάλλον,  η βιοποικιλότητα της περιοχής μας και κατ΄επέκταση  ο τουρισμός.

Συνεπώς, έχουμε έννομο συμφέρον για την απόρριψη της υπ’ αριθμ. ειδικού πρωτοκόλλου με Α/Α Γ-011380/16-12-2020 Αιτήσεως Αδειοδοτήσεως της εταιρείας με την επωνυμία «Αιολική Θεοδώρων Ανώνυμη Βιομηχανική & Ενεργειακή Εταιρεία».

Επειδή η παρούσα Ένστασή μας είναι νόμιμη, βάσιμη και αληθής και πρέπει να γίνει δεκτή.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

και  με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας

ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ

  • Να γίνει δεκτή στο σύνολό της η παρούσα Ένστασή μας.
  • Να απορριφθεί η υπ’ αριθμ. ειδικού πρωτοκόλλου με Α/Α Γ-011380/16-12-2020 Αίτηση Αδειοδοτήσεως της εταιρείας με την επωνυμία «Αιολική Θεοδώρων Ανώνυμη Βιομηχανική & Ενεργειακή Εταιρεία».

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ