FOLLOW US: facebook twitter

Έπεσε… πέλεκυς!: Ενστάσεις από κατοίκους αλλά και το Τ.Σ Ολυμπίας για το κλάδεμα των δέντρων στο παλιό δημαρχείο

Ημερομηνία: 09-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Διαμαρτυρίες από αρκετούς κατοίκους της  Αρχαίας Ολυμπας αλλά  και της Περιβαλλοντικής Δράσης Ηλείας, έχει προκαλέσει το “άτσαλο” κλάδεμα των δέντρων που κοσμούν τον αύλειο χώρο του παλαιού δημαρχείου. Το κλάδεμα των δέντρων,  έγινε με τέτοιο τρόπο στις κουτσουπιές και τις μουριές ώστε να μείνουν μόνο οι κορμοί τους! Μάλιστα σε αναρτήσεις τους στο fb που συνοδεύουν με φωτογραφικό υλικό, επειδή η κοπή των δέντρων έγινε στις 5 Ιουνίου, κάτοικοι του δήμου σχολιάζουν ότι  με τον τρόπο αυτό “ο δήμος Ολυμπίας ‘τίμησε την ημέρα Περιβάλλοντος΄.

Όμως και το Τοπικό Συμβούλιο Ολυμπίας διαχώρισε την θέση του από την ενέργεια αυτή του δήμου και σε επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος Πάνος Μαντάς και τα τα μέλη του Τ.Σ αναφέρεται ότι οι εργασίες αυτές έγιναν εν αγνοία τους και χωρίς  προηγούμενη συζήτηση-ενημέρωση τους και μεταξύ άλλων επισημαίνουν:

«Πέραν του τυπικού της υπόθεσης, υπάρχει ένα ακόμα ουσιαστικό ζήτημα που αφορά την επιλογή του τρόπου κλαδέματος και αν αυτό έγινε σύμφωνα με τις οδηγίες – υποδείξεις ειδικών, προκειμένου να μην «πληγωθούν» τα δέντρα και να μην επηρεαστεί η ανάπτυξή τους… Θεωρούμε αυτή την ενέργεια μια κακή στιγμή, που ελπίζουμε ότι δε θα επαναληφθεί στο μέλλον.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος