FOLLOW US: facebook twitter

Ενσωματώνονται οι Δ/Α εκτάσεις στους δασικούς χάρτες – Τι ανέφερε στην «Πρωινή» ο δασάρχης Πύργου, Παν. Λάττας

Ημερομηνία: 07-07-2020 | Συντάκτης:

Την ενσωμάτωση εκτάσεων που έχασαν τον δασικό τους χαρακτήρα με νόμιμες διοικητικές πράξεις στους δασικούς χάρτες ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, υπογράφοντας τη σχετική υπουργική απόφαση για την αναμόρφωση και εκ νέου ανάρτηση των δασικών χαρτών. Οι συγκεκριμένες εκτάσεις απεικονίζονται ως Δ/Α» στους δασικούς χάρτες και οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες έχουν υποβάλει αντιρρήσεις για να αναγνωριστεί ο αγροτικός τους χαρακτήρας.

Με την Υπουργική Απόφαση θα καταγραφούν όλες οι πράξεις της διοίκησης (διοικητικές πράξεις), με τις οποίες εκτάσεις απώλεσαν τον δασικό τους χαρακτήρα πριν από το 1975 και θα θεωρούνται βασικό και αναπόσπαστο στοιχείο των δασικών χαρτών για τη σωστή απεικόνιση του χαρακτήρα των εκτάσεων. Έτσι, αποτυπώνονται και οριοθετούνται για πρώτη φορά οι συγκεκριμένες εκτάσεις και διατηρούν τη χρήση που τους αποδόθηκε, με αποτέλεσμα να μη θεωρούνται ότι διέπονται από τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας. Το πιο σημαντικό είναι πως η απόφαση περιλαμβάνει και τους μερικώς ή ολικώς κυρωθέντες χάρτες, όπως αυτός της Ηλείας.

Ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι με αυτήν την απόφαση τίθενται σαφείς κανόνες κατ’ εφαρμογή του νέου νόμου ώστε να δοθούν απλές και δίκαιες λύσεις για το θέμα, τερματίζοντας την ταλαιπωρία των πολιτών.

Ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, τόνισε ότι περιμένει το πλήρες κείμενο της απόφασης για να αποκτήσει ολοκληρωμένη άποψη, ωστόσο επισήμανε ότι πρόκειται για θετική απόφαση, δεδομένου ότι το 30% των 12.000 αντιρρήσεων στην Ηλεία αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση.

«Η απόφαση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση διότι ενσωματώνει νόμιμες πράξεις της διοίκησης για τη συγκεκριμένη κατηγορία εκτάσεων, τις λεγόμενες Δ/Α. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται αισθητά ο όγκος των αντιρρήσεων και η ταλαιπωρία των πολιτών», δήλωσε στην «Πρωινή».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος