FOLLOW US: facebook twitter

Ένωση Συνταξιούχων Αμαλιάδας «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»: Συμμετοχή στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου

Ημερομηνία: 03-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Η κυβέρνηση, πιστή στο δόγμα «όλα στους ιδιώτες», χωρίς κανένα δισταγμό και ενδοιασμό προωθεί βήμα – βήμα την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας με άξονα την μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιωτικά ιατρεία, σε επιχειρήσεις με σκοπό το κέρδος, μια μορφή Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Με την κατάθεση του δεύτερου μέσα σε λίγο καιρό, νομοσχεδίου για τη δημόσια υγεία, μετά την ΠΦΥ, περιλαβαίνει και την δευτεροβάθμια στα άμεσα σχέδια πλήρους μετατροπής της υγείας σε εμπόρευμα από δικαίωμα. Με πληρωμή αντί για δωρεάν- στο βαθμό έστω που το δωρεάν αυτό αντικατόπτριζε την κάλυψη βασικών αναγκών παροχής υπηρεσιών υγείας στους εργαζόμενους και στο λαό.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, μετά τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα – οι άλλοι ας περιμένουν το δημόσιο ραντεβού μετά από έξη μήνες -, καθιερώνει αφ’ ενός την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των νοσοκομειακών γιατρών, αφ’ ετέρου δίνει το δικαίωμα να ασκούν ιατρικές πράξεις και πάλι επί πληρωμή και εντός και εκτός νοσοκομείων. Μάλιστα προβλέπει πως μερικώς απασχολούμενοι γιατροί θα κάνουν μισή δουλειά στα νοσοκομεία σαν δημόσια υπηρεσία και θα συμπληρώνουν την άλλη μισή σαν ιδιωτική.

Όλα αυτά την εποχή που η πρόσφατη πανδημία απέδειξε την μοναδική αξία και αξιοπιστία του δημόσιου συστήματος υγείας στην κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του λαού, παρ’ όλο το ανοιχτό σαμποτάρισμά του από την κυβέρνηση.

Όλα αυτά την εποχή που ο λαός πλέον δεν έχει να πληρώσει ρεύμα, καύσιμα, είδη πρώτης ανάγκης, νοίκια, δάνεια, έρχεται η κυβέρνηση να του φορτώσει, με απόλυτη κυνικότητα και υπακούοντας στις επιταγές των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στην υγεία, άλλο ένα δυσβάσταχτο χαράτσι, έναν μποναμά στα επιχειρηματικά και ιδιωτικά κέρδη. Μονιμοποιεί και νομιμοποιεί το «φακελάκι», που όλα τα προηγούμενα χρόνια αποτελούσε πρακτική καταδικαστέα και μάλιστα ποινικά κολάσιμη.

Καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική και απαιτούμε να αποσύρει το αντιλαϊκό νομοσχέδιο. Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων, περιφρούρηση και ενδυνάμωση των δημόσιων χαρακτηριστικών τους, προσλήψεις όλου του αναγκαίου ιατρονοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, προμήθεια όλου του αναγκαίου τεχνικού εξοπλισμού τους.

Το εργατικό – λαϊκό κίνημα κλιμακώνουμε με την απεργία της 9 Νοέμβρη.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΩΡΕΑΝ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                       Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ                                                               ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος