FOLLOW US: facebook twitter

Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας “Πυράς Μνήμες”: Μια βραδιά στο Κτήμα Μερκούρη που θα τη θυμούνται για καιρό

Ημερομηνία: 23-08-2022 | Συντάκτης:

Με επιτυχία η εκδήλωση της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας “Πυράς Μνήμες”

Μια  βραδιά που θα τη θυμούνται για πολύ καιρό, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι δεκάδες Παλαιοί Πρόσκοποι και οι φίλοι τους, στο εξαιρετικό υπαίθριο χώρο στο ‘‘Κτήμα Μερκούρη”, μέσα στην ομορφιά της φύσης που προσιδιάζει άλλωστε τον κατά κύριο χώρο δράσης τους, το θεσμό πλέον ”Πυράς μνήμες 2022”..

Η πρωτοβουλία αυτής της συνάντησης ανήκε στην Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας -για 10η χρονιά–και  απέσπασε, τα συγχαρητήρια όλων για την εκεί φιλοξενία τους, αλλά και τις πολυποίκιλες δραστηριότητές τους.

Η συνάντηση ξεκίνησε με τελετουργικό τον παραδοσιακή κύκλο γύρω από την Πυρά. Άναψε, από τον Δασάρχη  κ. Παναγιώτη Λάττα, με την ευχή που περιγράφει τις Αξίες και Ιδανικά και είναι ο ηθικός κώδικάς που υλοποιούν δια βίου.

Κατόπιν, το λόγο πήρε ο Αρχηγός της κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, που μίλησε για το έργο της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας  εξέφρασε την ικανοποίηση του για την μεγάλη συμμετοχή και αναφέρθηκε στους στόχους της Ενωσης που είναι η προσφορά και η διάδοση της προσκοπικής ιδέας στους νέους και την κοινωνία. Δεν παρέλειψε και να ευχαριστήσει το Κτήμα Μερκούρη και όλους τους χορηγούς της διοργάνωσης για την συνεχή τους στήριξη.

Ακολούθησε η απονομή των αναμνηστικών στους μουσικούς Γιωργο Μιχαηλίδη, Μιχ.Τζίφα, Μάκη Ρομποτή, Κώστα Διαμαντόπουλο, στον δήμαρχο Παν.Αντωνακόπουλο, στον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κώστα Καραγιάνη, στον Κυρ.Γούναρη πρ.Αρχηγό Αμαλιάδας,στον Παναγ. Λάττα Δασάρχη, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου καθώς και στον Βασ.Κανελλακόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του εκλιπόντος αστροφυσικού κατόχου Αργυρού Φοίνικα Διον.Σιμόπουλου παραλαμβάνοντας το πρόσφατο βιβλίο του που έστειλε λίγες ημέρες πριν.

Οι επόμενες ώρες ήταν γεμάτες υπέροχη μουσική. Συντελεστές ήταν οι εξαιρετικοί και έμπειροι μουσικοί, οι κ κ. Γιώργος Μιχαηλίδης (μπουζούκι),Μιχάλης Τζίφας [κιθάρα] ο Υπαρχηγός  της Ένωσης  Παν.Καλαμπρέζος[κιθάρα],συνεπικουρούμενοι από τον  εκλεκτό τραγουδιστή Κώστα Διαμαντόπουλο και τον κεφάτο Μάκη Ρομποτή και Ρόζα Τσαγκαρουσιάνου παρασύροντας στο μουσικό ταξίδι, όλους τους εκλεκτούς καλεσμένους..

Τίμησαν με την παρουσία τους, ο π.Ι. Διαμαντόπουλος [εκπρ/πος του Μητροπολίτη ],οι βουλευτές  κα Διονυσία Αυγερινοπούλου και  κ. Διον.Καλαματιανός, ο Δήμαρχος κ.Παν.Αντωνακόπουλος, ο Αντ/ρχος κ.Γιάννης Αργυρόπουλος, ο Γ.Γ. του Δήμου κ.Γιάν.Βαρελάς ,η Πρόεδρος ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου, τα μέλη του ΔΣ και πρώην προσκοπικά μέλη Κώστας Νικολούτσος και Στάθης Καννής κ.α.

         Μεταξύ των παλαιοτέρων αρχηγών και στελεχών Προσκόπων ο πρώην Περιφερειακός Έφορος  Ηλείας κ.Σπ.Μπαμπής , οι πρώην Τοπικοί Έφοροι Πύργου Αγγ.Παναγιωτακόπουλος και Θύμιος Κολοκοτρώνης ,Κώστας Σκουλαρίκος  και Αμαλιάδας Κυριάκος Γούναρης. Επίσης ο Αρχηγός Προσκόπων Πύργου Γιωργ.Καραμάνης, ο Βαθμοφόρος Δημ.Βασιλόπουλος ,το μέλος ΕΚΣ Αννα Χρυσανθακοπούλου, οι φιλοπρόσκοποι Ιωάννα Τζουανοπούλου Πρόεδρος Μικτής Χορωδίας μαζί με πολλούς χορωδούς κ.α.

Την επιμέλεια και συντονισμό είχε ο Υπ/γος κ.Ανδρέας Γιατράς.

Ήταν μια ανεπανάληπτη  βραδιά γεμάτη αναμνήσεις, ζώντας πάλι τα  βιώματα της τρυφερής ηλικίας,ενθυμούμενοι τις νεανικές, ευχάριστες, ανέμελες  στιγμές αλλά και ταυτόχρονα  υπόσχεση να ξαναβρίσκονται συχνά και να μετουσιώνουν σε πράξη συνεχώς τις Αξίες και τα Ιδανικά της Προσκοπικής Κίνησης σύμφωνα με το ρητό τους ΄΄Μια φορά Πρόσκοπος ,πάντα Πρόσκοπος ΄΄,να προσπαθήσουν κυρίως με αυτές τις συνθήκες που βιώνει η Κοινωνία να είναι πάντα χρήσιμοι βοηθώντας, συντρέχοντας και υπηρετώντας τον πλησίον και τη Νεολαία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος