FOLLOW US: facebook twitter

Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας: «Πυράς Βοήθειας 2021» – «Η Πυρά ένωσε τις γενιές και ξύπνησε τις αναμνήσεις!»

Ημερομηνία: 06-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Στον ανοιχτό χώρο του φιλόξενου «Κτήματος Μερκούρη” έζησαν πάλι τις μέρες ξεγνοιασιάς και περιπέτειας, που χάραξε βαθιά στη μνήμη στιγμές χαράς και αδελφοσύνης, την περασμένη Τετάρτη, οι Παλαιοί Πρόσκοποι της Ηλείας στην καλοκαιρινή τους εκδήλωση «Πυράς Βοήθεια 2021».

Πρόκειται για την 11η ετήσια συνάντηση της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας που αριθμεί δεκάδες ενεργά μέλη, ενώ όπως τόνισαν οι πιο παλιοί αλλά και οι νεότεροι, το ιδεώδες του Προσκοπισμού είναι ζωντανό και ανεξίτηλο, σύμφωνο με το ρητό ‘‘Μια φορά Πρόσκοπος, πάντα Πρόσκοπος”. 

Η πρωτοβουλία αυτής της συνάντησης, στην οποία τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ανήκε στην Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας και η προσέλευση προσκόπων όλων των ηλικιών και εποχών ήταν μεγάλη. Το όλο τελετουργικό προϊδέασε για την εντυπωσιακή γιορτή που ξεκίνησε με τον παραδοσιακή του κύκλου  της Πυράς.

Άναψε από τον παλιό Πρόσκοπο, κ. Βασίλη Κανελλακόπουλο, που αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή της κίνησης, που περιγράφονται στο τρίπτυχο-οδηγό τους, που είναι και ο ηθικός κώδικάς τους, στην Υπόσχεσή τους,

Κατόπιν, ο Αρχηγός της Ένωσης των Παλαιών κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την μεγάλη συμμετοχή, είπε για τον κοινωνικό και παρεμβατικό ρόλο και τους στόχους της Ένωσης, τον δυνατό κρίκο που τους ενώνει στο διάβα των χρόνων, κάνοντας περιληπτική αναφορά στις δραστηριότητες και τα επιτεύγματά, ενώ  ευχαρίστησε τους συμπαραστάτες και χορηγούς της βραδιάς και συνεχάρη τους βαθμοφόρους. Μεταξύ αυτών τον Οικοδεσπότη, τους παλαιούς προσκόπους κ.Κωνστ.Παπαδόπουλο [MEDITERRE], Κωστα Σμαρνάκη (ΠΙΠΕΡΙΤΣΑ), τη WIND Πύργου και επίσης το Δήμο Πύργου για την πολλαπλή βοήθεια του, και τον Δασάρχη καθώς και το μουσικό σχήμα, αναφερόμενος και στην μεγάλη προσφορά του εκλιπόντα Λάμπη Γάσπαρη και τους συντελεστές της εξαιρετικής βραδιάς. Κάλεσε δε τους διατελέσαντες παλαιούς Προσκόπους να πυκνώσουν τις τάξεις τους.

Η βραδιά βέβαια είχε τον χαρακτήρα της συμπαράστασης στους πυρόπληκτους, όπου μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ανακούφισή τους. Έτσι η Ένωση Παλαιών Προσκόπων είχε ως δώρο μια τηλεόραση, ενώ η wind προσέφερε ένα πολλαπλασιαστή οθόνης. Ο υπαρχηγός της ΕΠΠ Ανδρέας Γιατράς, που είχε τον γενικό συντονισμό της Συνάντησης, διεξήγαγε την κλήρωση και τυχεροί ήταν ο Κώστας Νικολούτσος (πρόεδρο ΕΒΕ) παλαιό στέλεχος και Γιάννης Κολοβός (Δικηγόρος) αντίστοιχα.

Συντελεστές του εξαιρετικού μουσικού μέρους ήταν αγαπημένοι καλλιτέχνες στο κοινό όπως ο Γιώργος Μηχαηλίδης (μπουζούκι), Μιχάλης Τζίφας (κιθάρα), ο υπαρχηγός  της Ένωσης Παν. Καλαμπρέζος (κιθάρα), και οι ”διαχρονικοί”  Κώστας Διαμαντόπουλος και Μάκης Ρομποτής που τραγούδησαν μεγάλες επιτυχίες  μαζί με όλους όσους παρευρέθηκαν, χαρίζοντας υπέροχες στιγμές.

Χαιρετισμούς έστειλαν οι βουλευτές Ηλείας κ.κ. Δ.Καλαματιανός, Μ.Κατρίνης και Α.Νικολακόπουλος, o Αντ/ρχης Β. Γιαννόπουλος όπως και ο Προεδρος της Κεντρ.Επιτρ.Παλαιών Προσκόπων Ελλάδος κ.Δ.Μαναράκης.

Ήταν μια βραδιά γεμάτη αναμνήσεις, ζώντας πάλι τις εξαιρετικές  εμπειρίες και βιώματα, ανασύροντας τις νεανικές, ξέγνοιαστες  στιγμές, τις διαχρονικές φιλίες, αλλά και παράλληλα την υπόσχεση να ξαναανταμώνουν συχνά και  να κάνουν πράξη καθημερινά τις Αξίες  της Προσκοπικής Κίνησης και του Εθελοντισμού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος