FOLLOW US: facebook twitter

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Αμαλιάδας: «Θέλουμε να είμαστε παρόντες στην προσπάθεια αναβάθμισης των μονάδων υγείας της Ηλείας»

Ημερομηνία: 10-04-2020 | Συντάκτης:

Την επιθυμία, να είναι παρόντες σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης όλων των μονάδων υγείας του Νομού με στόχο τη διασφάλιση της υγείας των Ηλείων πολιτών, εκφράζει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αμαλιάδας, προτείνοντας με ανακοίνωση της, να γίνει καλύτερη διαχείριση του ήδη υπάρχοντος ιατρικού προσωπικού όλων των μονάδων σε ότι αφορά τα πρωινά ωράρια, τον αριθμό των εφημεριών και του προγράμματος εφημέρευσης.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νίκος Σδούγας με τον τρόπο αυτό θα εξορθολογιστεί η λειτουργική δραστηριότητα των νοσηλευτικών μονάδων και θα αντιμετωπισθεί, επί του παρόντος, η έλλειψη ιατρικού προσωπικού και η διστακτικότητα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επικουρικές και μόνιμες θέσεις. Και προσθέτει πως, προς την ίδια κατεύθυνση, θα συμβάλει η παροχή κινήτρων σε ιδιώτες ιατρούς, η επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης και η μεταφορά τους από τις υγειονομικές περιφέρειες στα νοσοκομεία για την διεκπεραίωση τους.

Ο κ. Σδούγας, αρχικά αναφέρεται στην πανδημία του κορονοϊού που παγκοσμίως απειλεί ανθρώπινες ζωές αλλά και στα προληπτικά μέτρα που έχουν ληφθεί για την θωράκιση της δημόσιας υγείας καθώς και στη σημαντική συμβολή του υγειονομικού προσωπικού.

«Στη Ν.Μ. Αμαλιάδας, ολοκληρώνεται η πρόσληψη των 40 και πλέον ατόμων νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, με δέσμευση να παραμείνει στη θέση του και μετά το πέρας της πανδημίας ως μόνιμο προσωπικό ενώ αναμένεται η έγκριση για επείγουσα διάθεση ιατρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, 20 στο σύνολο τους. Έγινε εγκατάσταση του προβλεπόμενου οικίσκου διερεύνησης υπόπτων για covid-19 περιστατικών και πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση του προσωπικού στο σύνολο των προβλεπόμενων διαδικασιών και γίνονται λήψεις δειγμάτων τεστ covid-19. Επίσης έγιναν οι κατάλληλες ενέργειες για την εξασφάλιση αναλώσιμου υγειονομικού υλικού, ώστε να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες.

Η πανδημία ανέδειξε και το εξαιρετικό έργο του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του ΕΣΥ, η επαγγελματική επάρκεια του οποίου και η ανταπόκριση στην επιτέλεση του λειτουργήματος του, έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχή, έως τώρα, αντιμετώπιση της κρίσης.  Εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πρώτων κρουσμάτων στο νομό από την παθολογική κλινική της Ν.Μ. Αμαλιάδας και τον διευθυντή της.  Σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, τον δήμο και τον ιατρικό σύλλογο Αμαλιάδας συνέβαλλαν ώστε να προφυλαχθεί η υγεία όλων των πολιτών της Ηλείας.

Η Πολιτεία λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω αποφάσισε την καταβολή έκτακτης ενίσχυσης με τη μορφή δώρου του Πάσχα σε όλο το υγειονομικό προσωπικό, ίσης προς το ήμισυ του καταβαλλόμενου μηνιαίου βασικού μισθού.

Εμείς, οι εργαζόμενοι στην Ν.Μ. Αμαλιάδας, θέλουμε να είμαστε παρόντες σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης όλων των μονάδων υγείας του νομού, με στόχο την διασφάλιση της υγείας των Ηλείων πολιτών.

Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω τη σπουδαιότητα τήρησης των μέτρων και των οδηγιών για την αποφυγή μετάδοσης του covid-19, όπως αυτές διατυπώνονται  από το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, για την προάσπιση της υγείας όλων μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ