FOLLOW US: facebook twitter

Ένωση δυνάμεων και παρεμβάσεων Δημάρχων Πύργου και Καλαμάτας με κοινό στόχο την ανάπτυξη

Ημερομηνία: 26-05-2022 | Συντάκτης:

Διευρυμένη συνεδρίαση εμπορικών συλλόγων Ηλείας και Μεσσηνίας την Κυριακή 5 Ιουνίου στην Κυπαρισσία

Νέος γύρος πρωτοβουλιών για το Πύργος-Τσακώνα

-Να αρθεί η αδικία για τη νότια Ηλεία, τονίζουν οι δήμαρχοι Πύργου, Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Ζαχάρως

Επιμ.: Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Ισχυρό μέτωπο συγκροτείται για τη διεκδίκηση της κατασκευής αυτοκινητόδρομου στο οδικό τμήμα Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα, καθώς εμπορικοί σύλλογοι της Ηλείας και της Μεσσηνίας συναποφάσισαν να πραγματοποιήσουν κοινή συνεδρίαση την Κυριακή 5 Ιουνίου (6:30μ.μ.) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία, προκειμένου να συντονίσουν τις επόμενες ενέργειές τους.

Προχθές συναντήθηκε το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας με το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, στην Καλαμάτα, όπου αποκλειστικό θέμα συζητήσεως ήταν το μέτωπο που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των Εμπορικών Συλλόγων Πύργου, Κρεστένων, Ζαχάρως, Κυπαρισσίας, Μεσσήνης, Γαργαλιάνων, Φιλιατρών, Κορώνης, της Ένωσης ξενοδόχων και ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων Τριφυλίας και του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας για τη διεκδίκηση της κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου, Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα.

Μετά και από αυτήν την συνάντηση ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος επαφών και έτσι πλέον την Κυριακή 05/06, στις 18:30 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δήμου Τριφυλίας, στην Κυπαρισσία, θα διεξαχθεί η διευρυμένη συνεδρίαση των προεδρείων.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρωτοβουλία συμμετέχουν οι εμπορικοί σύλλογοι Πύργου, Κρεστένων, Ζαχάρως από πλευράς Ηλείας και οι εμπορικοί σύλλογοι Κυπαρισσίας, Μεσσήνης, Γαργαλιάνων, Φιλιατρών και Καλαμάτας, η Ένωση ξενοδόχων & ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων Τριφυλίας, ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Κορώνης.


Υπέρμαχοι του έργου οι δήμαρχοι της νότιας Ηλείας

Ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, επανέλαβε την άποψή του στην Πρωινή ότι μπορεί να υλοποιηθεί ο δρόμος με ανατολική χάραξη, σημειώνοντας ότι το κόστος δεν είναι απαγορευτικό.
«Οι αποφάσεις του ΣτΕ καθορίζουν τι πρέπει να γίνει αλλά δεν απαγορεύουν εναλλακτικές επιλογές. Μπορεί να εκπονηθεί μελέτη για ανατολική χάραξη, η επιστήμη σήμερα επιτρέπει λύσεις εφικτές», ανέφερες.

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, τόνισε ότι η Ολυμπία Οδός δεν σταματά στον Πύργο αλλά στην Τσακώνα με βάση τον αρχικό σχεδιασμό.
«Η Πατρών Πύργου είναι τμήμα του οφειλόμενου. Δεν περιλαμβάνει το τμήμα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα. Έτσι οι Δήμοι της Νότιας Ηλείας στερούνται και πάλι αυτής της προσφοράς, θα ζουν όμως με το όνειρο… Η υλοποίηση του τμήματος αυτού είναι μεγάλης σπουδαιότητας για λόγους οδικής ασφάλειας αφού είναι πολύ συχνά τα τροχαία δυστυχήματα, καθώς επίσης και για λόγους ανάπτυξης σε μια περιοχή που επί σειρά δεκαετιών έχει ξεχαστεί από την κεντρική εξουσία και απαιτεί επιτέλους έργα που θα την τονώσουν οικονομικά».

Συνάντηση Δημάρχων Πύργου και Καλαμάτας

Η κατασκευή του έργου ήταν και το κύριο θέμα συζήτησης μεταξύ του δημάρχου Πύργου, Τάκη Αντωνακόπουλου, και του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, στη συνάντησή τους προ ημερών στο δημαρχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Οι Δήμαρχοι στη συζήτησή τους τόνισαν ότι το υπόλοιπο τμήμα, Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, αποτελεί το δυτικό κομμάτι του Βαλκανικού Άξονα που ξεκινά από την Καλαμάτα και φτάνει μέχρι την Τεργέστη της Ιταλίας και είναι πάρα πολύ σημαντικό διότι η ολοκλήρωσή του θα αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα των δύο νομών.

Ο κ. Αντωνακόπουλος τόνισε ότι εκφράζει την κοινή βούληση για την απαραίτητη ολοκλήρωση του οδικού Δυτικού Βαλκανικού Άξονα με τον δρόμο Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα – Καλαμάτα.

«Είναι ένας άξονας ο οποίος δεν είναι ένας απλός νέος δρόμος αλλά αλλάζει όλη τη φυσιογνωμία των μεταφορών σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, καθώς κι ευρύτερα στη χώρα και ως εκ τούτου αναβαθμίζονται και τα υπόλοιπα έργα μεταφοράς. Συνολικά, σε όλες τις περιοχές που διασχίζει θα δώσει αναπτυξιακές προοπτικές αφού με την βελτίωση των υποδομών και του οδικού δικτύου, θα συνδράμει με ένα μεγάλο αριθμό εμπορικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών.
Για τον Δήμο μας υπάρχει κι η παρουσία του Κατακόλου που είναι τουριστικό λιμάνι, το οποίο θα αναβαθμιστεί αν βελτιωθούν οι υποδομές συγκοινωνίας. Όσον αφορά στο τμήμα του Καΐάφα, ας μείνει ως έχει αυτό το κομμάτι, δεν χάθηκε ο κόσμος για 3 χιλιόμετρα», σχολίασε.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος