FOLLOW US: facebook twitter

Ενώνεται η ορεινή ζώνη της νότιας Ηλείας – Ξεκίνησαν οι εργασίες στο οδικό τμήμα Μυρώνια-Κρυονέρι

Ημερομηνία: 02-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Περιβάλλον

Ένα αίτημα πολλών ετών ξεκίνησε να υλοποιεί η δημοτική αρχή Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς άρχισαν οι εργασίες στον δρόμο που ενώνει τα Μυρώνια με το Κρυονέρι Φιγαλείας. Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τους κατοίκους της νότιας ορεινής Ηλεία, καθώς τους προσφέρει μια επιλογή οδικής πρόσβασης για τις καθημερινές τους μετακινήσεις, μειώνοντας τις αποστάσεις.

Παράλληλα, συμβάλλει στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και της μεταφοράς εμπορευμάτων, αφού παρέχει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες να εμπορεύονται με καλύτερους όρους τα προϊόντά τους, εξοικονομώντας χρόνο και καύσιμα.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, πρόκειται για ένα έργο σημαντικό που θα αλλάξει την καθημερινή ζωή των κατοίκων της ορεινής ζώνης.

«Είναι το δεύτερο οδικό έργο, μετά τον δρόμο Πλατιάνα-Αρτέμιδα, που ενώνει τον δήμο μας με τον όμορο δήμο Ζαχάρως, και προσφέρει στους δημότες μας και στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας τη δυνατότητα άνετης και ασφαλούς μετακίνησης. Είναι ένα αίτημα ετών από την πλευρά των κατοίκων, το οποίο με τον σωστό προγραμματισμό και την εύρεση χρηματοδότησης καταφέρνουμε και υλοποιούμε. Ακολουθεί και ο άξονας Κράνα-Πετράλωνα, που είναι εξίσου δύσκολο έργο, αλλά με σωστό προγραμματισμό και προσεκτικά βήματα θα το πραγματοποιήσουμε και αυτό. Επιδίωξή μας είναι να δώσουμε στον πληθυσμό της ορεινής και της ημιορεινής ζώνης τη δυνατότητα να μετακινείται γρήγορα και με ασφάλεια προς όποια κατεύθυνση θέλει και να συμβάλουμε στο να αποτραπεί η εγκατάλειψη της υπαίθρου», τόνισε ο κ. Μπαλιούκος.

Ο Άγγελος Ζηλήρος, ο οποίος ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην περιοχή, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη δρομολόγηση του έργου. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρέστενων,  Σάκη Μπαλιούκο που το 2014 μου υποσχέθηκε το έργο δεν θα χαθεί και το έκανε πράξη! Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και όσους εργάστηκαν για αυτό το έργο που είναι μεγάλης σημασίας όχι μόνο για τα Μυρώνια αλλά για όλη την ευρύτερη περιοχή γιατί είναι μόνος δρόμος που ενώνει την ενότητα Αλιφείρας με την ενότητα Φιγαλείας!», έγραψε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος