FOLLOW US: facebook twitter

Ενοχλεί η απλή αναλογική στα σωματεία συνταξιούχων

Ημερομηνία: 10-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Για κάποια στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δεν αρκεί η κατάργηση του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής από την Τοπική Αυτοδιοίκηση με τον νόμο Βορίδη. Θέλουν να την ξηλώσουν από παντού, ακόμη και από τα σωματεία των συνταξιούχων. Ειδικά αυτών που έχουν και μέλη και λεφτά. Το εργασιακό είναι μια καλή ευκαιρία να τελειώνουμε μια και καλή με όλους τους νόμους ΣΥΡΙΖΑ. Και γι’ αυτόν το λόγο όταν δεν προνοεί… αυτεπαγγέλτως ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας, φροντίζει η Γραμματεία Συνδικαλισμού της ΔΑΚΕ.

Χαρακτηριστική η αποστολή του σχετικού αιτήματος και της σχετικής τροπολογίας από το στέλεχος της ΔΑΚΕ Αντώνη Μπιρμπίλη, προς τον Κ. Χατζηδάκη στις 26 Μαρτίου και τον πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής Βασίλη Οικονόμου στις 2/6. Στις επιστολές του το στέλεχος της Ν.Δ. ζητεί ρύθμιση με την οποία να καταργηθεί η απλή αναλογική που θεσμοθετήθηκε επί υπουργίας Δημήτρη Στρατούλη στην Κοινωνική Ασφάλιση (άρθρο 27 του Ν. 4331/2015) και για τις συνταξιουχικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου και του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΕ (με 32.000 μέλη).

Κι επειδή ο Κ. Χατζηδάκης είτε το ξέχασε είτε δεν ενδιαφέρεται να ανοίξει κι άλλα μέτωπα, ο κ. Μπιρμπίλης αποστέλλει δεύτερη επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής, ζητώντας του να μεσολαβήσει στον υπουργό για να καταργηθεί η απλή αναλογική.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος