FOLLOW US: facebook twitter

9+1 tips για ένα ευχάριστο και ασφαλές road trip με μηχανή!

Ημερομηνία: 23-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Το καλοκαίρι έχει φτάσει σχεδόν και όσοι είναι λάτρεις των μηχανών ετοιμάζονται για τα μεγάλα ταξίδια. Ο ήλιος καίει, η ζέστη είναι φοβερή και κάπως έτσι αρχίζουν τα προβλήματα σχετικά την ασφάλεια σου, γιατί μόνο εσύ θα την πάθεις αν δεν πάρεις τα κατάλληλα μέτρα πέρα από τη ζέστη.

Φυσικά χρειάζεται ο σωστός εξοπλισμός όμως και οι συνθήκες των αυτοκινητόδρομων επηρεάζουν την οδήγηση μας όλες τις στιγμές του χρόνου και μπορούν να προκληθούν ατυχήματα εξαιτίας τους είτε και κατά λάθος, ακόμη και σε χαμηλές ταχύτητες.

Πως λοιπόν θα κάνεις το τέλειο ταξίδι με τη μηχανή σου, χωρίς να συμβεί κάτι κακό και χωρίς να καείς από τον ήλιο. Δες:

1. Έλεγχος στη μηχανή

Εάν έχει περάσει κάποιο διάστημα από τότε που ελέγξατε τελευταία φορά τη μηχανή σας, μην το αμελήσετε άλλο.Ένα πλήρες service στη μηχανή σας είναι ιδιαίτερα χρήσιμο. Ειδικά λόγω της ζέστης του καλοκαιριού χρειάζεται να προσέξετε τοι σύστημα ψύξης όλων των λειτουργιών της μηχανής που παράγουν θερμότητα (ψυγείο, φρένα , συμπλέκτης). Επίσης ελέγξτε άμεσα τα ελαστικά, την πίεση του αέρα, τους προβολείς, τα φώτα, την αλυσίδα κτλ.

2. Εξοπλίσου

Το καλοκαίρι τα ρούχα για τη μηχανή είναι άβολα και ζεστά. Για αυτό το λόγο οι περισσότεροι οδηγοί ντύνονται σύμφωνα με τον καιρό καθώς θέλουν να μείνουν δροσεροί όσο γίνεται.Όμως φορώντας ακατάλληλα ρούχα και παπούτσια μπορεί να είναι μοιραίο ακόμα και στις πιο κοντινές αποστάσεις. Ντύσου λοιπόν σωστά με την πλήρη εξάρτηση και να ζεσταίνεσαι μπορείς να φοράς μόνο το μπουφάν και το παντελόνι να είσαι γυμνός από μέσα με ένα σορτς, πετυχαίνοντας έτσι την καλύτερη δροσιά.

3. Το κράνος

Το κράνος είναι το πιο σημαντικό αντικείμενο για την ασφάλεια και είναι απαραίτητο ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία και το κλίμα που έχουμε και πρέπει να το φοράμε πάντα. Ειδικά το καλοκαίρι εκτός από την προστασία που μας παρέχει σε περίπτωση πτώσης, το κράνος είναι απαραίτητο για τον εξοπλισμό μας, εξαιτίας και των εντόμων. Επίσης μας διατηρεί δροσερούς, δεν μας τυφλώνει ο ήλιος και η σκόνη δεν φτάνει στα μάτια μας ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχουν κράνη προσαρμοσμένα και ειδικά σχεδιασμένα για το καλοκαίρι.

4. Το αντιανεμικό

Είναι επίσης αρκετά σημαντικό το καλοκαίρι να έχετε ένα αντιανεμικό, ειδικά πλέον που έχουν σχεδιαστεί είδη αντιανεμικών κάθε φορά πιο εξελιγμένα και προσαρμοσμένα για συνθήκες περιβάλλοντος με υψηλή θερμότητα.Το να οδηγείτε μηχανή με κοντομάνικο είναι επικίνδυνο για τον οδηγό της μηχανής εξαιτίας των σοβαρών συνεπειών στο θέμα της ασφάλειας αλλά και λόγω των εντόμων και της ζέστης.Σήμερα δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας στα καλοκαιρινά αντιανεμικά τα οποία είναι πολύ δροσερά και προστατεύουν το πάνω μέρος του σώματος από την έκθεση στον ήλιο.

5. Το παντελόνι

Η επιλογή του κατάλληλου παντελονιού είναι επίσης αρκετά σημαντική για να μην μείνουν εκτεθειμένα τα πόδια.

6. Τα προστατευτικά γάντια

Όπως και τα αντιανεμικά, τα καλοκαιρινά γάντια είναι ειδικά σχεδιασμένα για τις συνθήκες του καλοκαιριού προκειμένου να έχετε μία άνετη και απολαυστική οδήγηση. Τα γάντια είναι απαραίτητα για να μην ιδρώνει το χέρι στο τιμόνι κατά την οδήγηση και για την προστασία μας σε περίπτωση μίας πιθανής πτώσης.

7. Τα παπούτσια

Είναι αναγκαίο να φοράτε τα κατάλληλα παπούτσια.Εάν δεν φοράτε τουλάχιστον αθλητικά παπούτσια, τότε μπορεί να υπάρξει άσχημη εξέλιξη όχι μόνο στην περίπτωση μίας πτώσης αλλά ακόμη και το να γλιστρ’ισετε μπορεί να αποβεί μοιραίο. Υπάρχουν επίσης ειδικά σχεδιασμένα και άνετα παπούτσια. Μπορεί να φαίνεται ενοχλητικό το να φοράτε περισσότερο εξοπλισμό το καλοκαίρι αλλά είναι απαραίτητο για την ασφάλεια σας.

8. Έλεγξε τον καιρό

Επειδή είναι καλοκαίρι, δεν σημαίνει ότι ο καιρός θα είναι ιδανικός για οδήγηση στη μηχανή.Τα βράδια είναι σημαντικά πιο δροσερά από τη μέρα και δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να οδηγείς όταν αισθάνεσαι λιγότερο ντυμένος. Ελέγξτε επίσης εάν υπάρχει πρόβλεψη βροχής, ανέμου ή υπερβολικής θερμότητας.

9. Να σε βλέπουν

Καθώς προετοιμάζεστε να οδηγήσετε αυτό το καλοκαίρι, έχετε στο μυαλό σας ως προτεραιότητα το να είστε ορατοί κατά την οδήγηση. Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε την κατάλληλη απόσταση μεταξύ εσάς και των οχημάτων γύρω σας, προσέχοντας τις αποστάσεις φρεναρίσματος και τις προσπεράσεις. Διασφαλείστε ότι όλα τα φώτα σας λειτουργούν και επενδύστε σε ρούχα που δημιουργούν πρόσθετη ορατότητα τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα.

10. Μάθε τα όρια της μηχανής σου

Το να γνωρίζεις τα όρια της μηχανής σου είναι απαραίτητο για μία ασφαλής καλοκαιρινή οδήγηση. Αυτό περιλαμβάνει την ταχύτητα, την απόσταση και τις καιρικές συνθήκες. Επίσης, φροντίστε να παρκάρετε τη μοτοσυλέτα σας σε σκιά. Η ζέστη έχει επιπτώσεις στα ελαστικά, στα πλαστικά αλλά και στοι ρεζερβουάρ εξατμίζοντας έτσι την βενζίνη.

Πηγή: travelstyle.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος