FOLLOW US: facebook twitter

Εννέα έργα της Ηλείας προς ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων συνολικού προϋπολογισμού 5,56 εκατ. ευρώ

Ημερομηνία: 15-12-2020 | Συντάκτης:

Πρόταση προένταξης συνολικά εννέα νέων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 2020 (ΣΑΕΠ 401) υπέβαλε προς τη Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, προκειμένου να δρομολογηθεί η χρηματοδότησή τους και η υλοποίησή τους.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων είναι 5,59 εκατ. ευρώ και αφορά κυρίως έργα οδοποιίας. Τέσσερα εξ αυτών είναι στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, όπως η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας ΤΚ Λάλα, Δούκα, Νεμούτας, Αχλαδινής, Μηλιές, Νεράιδα (550.000€). Αντρώνι (200.000€), Πέρσαινα Φολόη, Κούμανη (250.000€)  και η διανομή και μεταφορά ηλεκτρική ενέργειας σε τοπικές κοινότητες του δήμου (215.772€).

Στον δήμο Πύργου προβλέπονται παρεμβάσεις στις υποδομές των πυρόπληκτων περιοχών, παρέμβαση 1,2 εκατ.ευρώ, και η κατασκευή υποδομών πολιτιστικών και περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων στην ΤΚ Γουμέρου, έργο ύψους 400.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, προβλέπεται η ένταξη της βελτίωσης και της ανάπλασης των κοινόχρηστων χώρων (696.708€) και η αποκατάσταση της οδοποιίας, έργο ύψους 1,02 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η Περιφέρεια εντάσσει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τη βελτίωση της πρόσβασης στη γεωργική γη, στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και στους οικισμούς του δήμου Ζαχάρως, παρέμβαση που φτάσει στο 1,03 εκατ. ευρώ.

Τα συγκεκριμένα έργα αποσκοπούν στην αποκατάσταση προβλημάτων που έχουν προκληθεί στο παρελθόν από ακραία φυσικά και καιρικά φαινόμενα, καθώς και στη βελτίωση της καθημερινής ποιότητας ζωής των κατοίκων της υπαίθρου, που δραστηριοποιούνται κατά κανόνα στον πρωτογενή τομέα.

Μαζί με τη πρόταση, ο κ. Φαρμάκης κατέθεσε επίσης και το τεχνικό δελτίο με το φυσικό αντικείμενο των έργων και τις σχετικές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος