FOLLOW US: facebook twitter

Ενίσχυση ζητά ο δήμος Ζαχάρως για τους ναυαγοσώστες

Ημερομηνία: 21-07-2021 | Συντάκτης:
-Δεδομένη η προσφυγή στο ΣτΕ παρά τη συμμόρφωση στο έγγραφο του Λιμεναρχείου

Αναπροσαρμόζει τον σχεδιασμό του για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών του ο δήμος Ζαχάρως, μετά την απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής να χαρακτηρίσει δύο επιπλέον παραλίες ως πολυσύχναστες.

Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ενέκρινε νέα προμελέτη προϋπολογισμού 111.606,12€ που συνέταξε το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με την οποία ζητείται από το Υπουργείο Εσωτερικών επιπρόσθετη οικονομική ενίσχυση για την υλοποίηση των υπηρεσιών της ναυαγοσωστικής κάλυψης των τεσσάρων πολυσύχναστων παραλιών τουΔήμου για το 2021.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος χαρακτηρίστηκαν πολυσύχναστες οι παραλίες Θολού, Κακοβάτου, Νεοχωρίου και στην εκβολή του Ποταμού Ακίδα στη Ζαχάρω, δύο εκ των οποίων εμπίπτουν στις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος, όπως ανέφερε στην Πρωινή ο δήμαρχος Κώστας Αλεξανδρόπουλος, σημειώνοντας ότι η προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας για να «απεγκλωβιστεί» ο δήμος από μια κατάσταση για την οποία δεν ευθύνεται.

«Είχαμε κάνει σχεδιασμό για τη ναυαγοσωστική κάλυψη δύο παραλιών και για αυτό το λόγο ζητάμε από το ΥΠΕΣ επιπλέον οικονομική ενίσχυση με τα νέα προμελέτη που ετοιμάσαμε. Πρέπει να εκτελέσουμε την απόφαση της Επιτροπής, ωστόσο δεν αλλάζει η απόφασή μας για την προσφυγή στο ΣτΕ. Αυτές είναι δυστυχώς οι συνέπειες του Προεδρικού Διατάγματος…», σχολίασε ο κ. Αλεξανδρόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος