FOLLOW US: facebook twitter

Ενισχυμένη η εναέρια προστασία της Ηλείας

Ημερομηνία: 01-06-2020 | Συντάκτης:

Σε ετοιμότητα από σήμερα το Erickson, εντός Ιουνίου δύο Canadair και δύο PZL στο αεροδρόμιο Ανδραβίδας

Την άφιξη των εναέριων μέσων πυρόσβεσης αναμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ηλείας, προκειμένου να θωρακιστούν πλήρως ενόψει του καλοκαιριού, ενώ συνεχίζουν τις επαφές με τους δήμους προκειμένου να ενταθούν οι καθαρισμοί στα οικόπεδα που έμειναν εγκαταλελειμμένα λόγω καραντίνας όλο αυτό το διάστημα.  Σήμερα αναμένεται να επανδρωθεί και να τεθεί σε ετοιμότητα το ελικόπτερο Erickson, το οποίο είναι σταθμευμένο στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας. Στα μέσα Ιουνίου αναμένεται να αφιχθούν στην Ανδραβίδα και τα δύο Canadair, που παραδοσιακά ενισχύουν την Ηλεία, ενώ από φέτος επιστρέφουν και τα αεροσκάφη PZLστον νομό, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος, που ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο και εγκρίθηκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Πελοπόννησο θα εγκατασταθεί ένα ακόμα Erickson, το οποίο θα σταθμεύσει στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, ενώ ένα ελικόπτερο Kamovθα εγκατασταθεί στην Καλαμάτα.

Παράλληλα, χθες περιόδευσαν στην Ηλεία μέλη του προεδρείου του Πανελλαδικού Σωματείου Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών. Αρχικά επισκέφθηκαν τη διοίκηση και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, στη συνέχεια μετέβησαν στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων, καθώς και σε περιπολικό της περιοχής.

Όπως ανέφεραν, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στο πυροφυλάκιο της Μίνθης και στους πυροσβέστες που έχουν χρεωθεί τη λειτουργία του και πρόσθεσαν ότι αναμένουν εξελίξεις και αποφάσεις από τις διοικήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα, προκειμένου να πηγαίνουν όλοι οι πυροσβέστες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος