FOLLOW US: facebook twitter

Eνισχύεται το rescEU

Ημερομηνία: 17-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Με 617 ψήφους υπέρ, 52 κατά και 23 αποχές υπερψηφίστηκε η έκθεση του Ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και του rescEU, προκειμένου να επεκτείνει τη χρησιμότητά του και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια, «η δράση του rescEU διέσωσε την αξιοπιστία μας», διότι πάνω από 75.000 Ευρωπαίοι πολίτες επαναπατρίστηκαν χάρη στον συντονισμό και τη χρηματοδότηση του μηχανισμού και χιλιάδες μάσκες και άλλος προστατευτικός εξοπλισμός χορηγήθηκε δωρεάν σε Κράτη-Μέλη που το είχαν ανάγκη, μέσω του ιατρικού αποθέματος του rescEU που δημιουργήθηκε.

Με τη νέα έκθεση, ενισχύεται η πρόληψη για τους διασυνοριακούς κινδύνους, όπως είναι αυτός της πανδημίας, προβλέπεται και η χρηματοδότηση στο 100% των εξόδων αγοράς και συντήρησης όλων των μέσων που θα περιλαμβάνονται στο rescEU, συμπεριλαμβανομένων και των πυροσβεστικών αεροπλάνων, ενώ τριπλασιάζεται και ο προϋπολογισμός για την περίοδο 2021-2027 από το ένα δις στα τρία δις ευρώ.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλα τα Αιχμηρά και Ευθύβολα 17/9/2020


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος