FOLLOW US: facebook twitter

Ενισχύεται με 35 εκατομμύρια ευρώ ο ΕΛΓΑ – Εντός 30 ημερών η εξόφληση των αποζημιώσεων δηλώνει ο κ. Βορίδης

Ημερομηνία: 07-07-2020 | Συντάκτης:

Την ενίσχυση του ΕΛΓΑ με το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ, αποφάσισαν από κοινού, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο και έπειτα από συνεννόηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Όπως επισημαίνουν, η ενίσχυση αυτή αποτελεί μέρος της εξαγγελθείσας αναμόρφωσης για την εξυγίανση του οργανισμού η οποία ξεκίνησε με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που έχει τεθεί σε διαβούλευση και σύμφωνα με το οποίο εξορθολογίζεται η καταβολή αποζημιώσεων.

Οι παρεμβάσεις αυτές εξυγιαίνουν τα οικονομικά του ΕΛΓΑ και του δίνουν τη δυνατότητα να επισπεύσει την καταβολή του 35% των οφειλομένων αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση οι προγραμματισμένες για το τέλος του έτους πληρωμές εξόφλησης του οφειλόμενου ποσού, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  θα καταβληθούν εντός 30 ημερών. Μένει βεβαιως να το δούμε και στην πράξη αυτό, γιατί πέρα από την οικονομική στενότητα του ΕΛΓΑ, είναι πολλές και οι παθογένειες του Οργανισμού και για τον λόγο αυτό οι αγρότες εξακολουθούν να απαιτούν αναμόρφωση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ γιατί μέχρι τώρα εξαιρείται μια μεγάλη μερίδα ζημιών σε αγροτικές καλλιέργειες, όπως χαρακτηριστικά είναι τα μηδενικά πορίσματα του ΕΛΓΑ για τους Ηλείους αγρότες σε ότι αφορά τον καύσωνα.

Πηγή: capital.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος