FOLLOW US: facebook twitter

Ενισχύεται με 14 διασώστες το ΕΚΑΒ Ηλείας – Στόχος να αυξηθούν οι βάρδιες εφόσον επισκευαστούν τα ασθενοφόρα

Ημερομηνία: 07-04-2020 | Συντάκτης:

«Ανάσα» αναμένεται να πάρουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στην Ηλεία, καθώς θα ενισχυθούν με συνολικά 14 άτομα. Ήδη ενσωματώθηκαν δύο διασώστες στην υπηρεσία, ενώ μέσα στον Απρίλιο θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης για τους άλλους δώδεκα.

Η ενίσχυση του προσωπικού, εκτός του ότι θα ανακουφίσει τους διασώστες που από τις αρχές του Μαρτίου έχουν αναστείλει όλες τις προγραμματισμένες άδειες και ενίοτε δεν παίρνουν ούτε ρεπό, θα δώσει τη δυνατότητα για ένα επιπλέον πλήρωμα ανά βάρδια (4-4-3 από 3-3-2), εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα οχήματα.

Αυτή τη στιγμή η Ηλεία έχει τέσσερα «μάχιμα» ασθενοφόρα και άλλα τρία στο συνεργείο, όμως λόγω του κορονοϊού η επισκευή τους έχει καθυστερήσει.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος των Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Θεοδωρόπουλος,οι εργαζόμενοι έχουν συσσωρεύσει ψυχολογική και σωματική κόπωση, καθώς εργάζονται όντας διαρκώς εκτεθειμένοι στον κίνδυνο προσβολής από τον κορονοϊό.

«Αυτήν την περίοδο βρισκόμαστε σε μια ελεγχόμενη κατάσταση και περιμένουμε την πρόσληψη συνολικά 14 διασωστών στην Ηλεία. Χθες ήρθε ήδη ένα άτομο, ενώ άμεσα θα έρθει άλλο ένα και τις υπόλοιπες μέρες οι υπόλοιποι 12. Οι διασώστες όλο αυτό το διάστημα έχουν επιβαρυνθεί, κυρίως ψυχολογικά, διότι διακομίζουν όλα τα ύποπτα περιστατικά για κορονοϊό και είναι διαρκώς εκτεθειμένοι στον κίνδυνο προσβολής από τον ιό. Πλέον πάμε πιο υποψιασμένοι και έχοντας πάρει αυστηρά μέτρα προστασίας. Ευτυχώς δεν είχαμε κανένα κρούσμα ως τώρα στο ΕΚΑΒ, διότι θα κινδύνευε και η ομαλή λειτουργία της Υπηρεσίας, ωστόσο και μόνο η σκέψη πως κινδυνεύουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή, είναι επιβαρυντική. Επίσης έχουμε αναστείλει όλες τις προγραμματισμένες άδειες και μπαίνουμε στον 2ο μήνα χωρίς να την αναγκαία ξεκούραση στο προσωπικό», τόνισε στην «Πρωινή» ο κ. Θεοδωρόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος