FOLLOW US: facebook twitter

Ενημερωτική ημερίδα για το βακτήριο xylella fastidiosa (ξυλέλα)

Ημερομηνία: 14-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Xylella-fastidiosa

O Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων σε συνεργασία με τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π. Ε. Ηλείας διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα για το επιβλαβές βακτήριο xyllella fastidiosa (ξυλέλα) την προσεχή Τετάρτη, 18/05/2016 και ώρα 19.30 στο χώρο της Γιορτής Σταφίδας Κρεστένων.

Ο  Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, στέκεται στο πλευρό του αγρότη – παραγωγού και κρατάει ενήμερους τους φυτωριούχους, τους εισαγωγείς – διακινητές και παραγωγούς για την εμφάνιση του επιβλαβούς αυτού βακτηρίου.

To βακτήριο Xylella fastidiosa προσβάλλει ένα μεγάλο εύρος φυτών οικονομικής σημασίας όπως ελιά, αμπέλι, πυρηνόκαρπα, εσπεριδοειδή, καλλωπιστικά αλλά και δασικά με τελικό αποτέλεσμα την νέκρωση τους.

Η μακροσκελής λίστα των ξενιστών του βακτηρίου καθώς και ο μεγάλος αριθμός φυτών που είναι δυνατόν να προσβληθούν χωρίς να εμφανίσουν συμπτώματα φανερώνει τη σοβαρότητα της ασθένειας, με το Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων να είναι σε επιφυλακή και σε άμεση συνεργασία με τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π. Ε. Ηλείας, ειδικά αφού το  επιβλαβές αυτό βακτήριο  μπορεί να πλήξει τις κύριες καλλιέργειες του Δήμου όπως ελιές, αμπέλι και εσπεριδοειδή.

Στο πλαίσιο αυτό, η ημερίδα έχει σκοπό  την έγκυρη ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων για την απειλή στην ελαιοκαλλιέργεια που βρίσκεται “προ των πυλών” και η παρουσία όλων κρίνεται σημαντική.

Για περισσότερες πληροφορίες: Γραφείο Δημάρχου Χρονόπουλος Γεώργιος τηλ.: 26250-23763, 23766


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος