FOLLOW US: facebook twitter

Ενημερωτική σύσκεψη στην Γαστούνη για τον Κορονοϊό: Ψυχραιμία όχι πανικός και να τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ

Ημερομηνία: 11-03-2020 | Συντάκτης:

Ανοιχτή ενημέρωση σε όσους κατοίκους αψήφησαν τον φόβο του Κοροναϊού και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας στην Γαστούνη, έκαναν χθες με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής στελέχη  του ΕΟΔΥ μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, αντιδήμαρχοι και στελέχη των υπηρεσιών Υγείας της Περιφέρειας και της ΠΕ Ηλείας. Ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος έλαβε όπως είπε αυτήν την πρωτοβουλία καθώς ο δήμος Πηνειού έχει πληγεί όπως ο ίδιος είπε περισσότερο από όλους τους δήμους του νομού σε ότι αφορά την εξάπλωση του Κοροναϊού και η συντριπτική πλειοψηφία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, που έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής, προέρχονται από τη Γαστούνη, το Βαρθολομιό και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πηνειού. Μάλιστα εξέφρασε το παράπονο προς τα στελέχη του ΕΟΔΥ ότι αν είχαν από την πρώτη στιγμή μεριμνήσει ως υπηρεσία να περιφρουρήσουν την εξάπλωση του Κορονοιού με το θέμα των εκδρομέων, δεν θα είχαμε τώρα αυτά τα αποτελέσματα.

Όπως ακόμα επισήμανε ο δήμαρχος αυτές τις μέρες γίνεται εκ μέρους της δημοτικής αρχής μια τιτάνια προσπάθεια για την προστασία των πολιτών,  την ενημέρωση, τη πρόληψη   και την γενικότερη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. « Έχουμε χρέος να υπηρετήσουν την υγεία του κόσμου, εγώ από την πλευρά μου συνιστώ αυξημένη προσοχή, ψυχραιμία όχι πανικό και όχι δαιμονοποίηση των συμπολιτών μας.»

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ««Αυτή τη στιγμή η περιοχή και ο Νομός Ηλείας συνολικά δέχεται το βάρος πολλών αρνητικών εξελίξεων και υπάρχουν αλυσιδωτές αντιδράσεις που συμπαρασύρουν πολλούς κλάδους επαγγελματιών και επιχειρήσεων, που θίγονται βάναυσα από την επικρατούσα κατάσταση.    Όσον αφορά στα μέτρα, έχουμε διαβεβαίωση από το Υπουργείο Οικονομικών ότι το επόμενο δεκαπενθήμερο θα εξεταστεί η λήψη νέας δέσμης μέτρων, πιο στοχευμένων και ουσιαστικών αυτή τη φορά.  Το μείζον ζήτημα είναι η δημόσια υγεία. Δε θέλω να μπω στη διαδικασία για πιθανές αστοχίες και παραλείψεις. Πρέπει να τηρούμε το σχέδιο που έχει προβλεφθεί από το Υπουργείο Υγείας και να ακολουθούμε τις οδηγίες του αρμόδιου οργανισμού και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε ακραίες συμπεριφορές»

Στην σύσκεψη και μετέπειτα στην ενημέρωση συμμετείχαν οι γιατροί του ΕΟΔΥ Δημήτρης Ηλιόπουλος και Γιώργος Δελλής όπου στις τοποθετήσεις τους τόνισαν την ανάγκη για την ενεργοποίηση – σε τέτοιες περιπτώσεις – του τοπικού σχεδίου ετοιμότητας που οφείλει να έχει κάθε φορέας – δήμος – οργανισμός. Αναφέρθηκαν στα μέτρα τα οποία αφορούν στη σχολαστική υγιεινή ως το βασικό μέτρο πρόληψης εξάπλωσης του ιου και να ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και κυρίως οι πολίτες να συνειδητοποιήσουν ότι ο περιορισμός της εξάπλωσης είναι μέρος και της δικής τους ευθύνης. Σημείωσαν επίσης πως θα βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με τον δήμο για ότι χρειαστεί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος