FOLLOW US: facebook twitter

Ενημερωτική εκδήλωση στο 6ο Δημ. Σχολείο Πύργου από την Τροχαία: «Στο δρόμο ασφαλώς κυκλοφορώ!»

Ημερομηνία: 18-03-2022 | Συντάκτης:

Μια όμορφη και ουσιαστική ενημερωτική εκδήλωση, οργανώθηκε – την Τετάρτη 16 Μαρτίου – στο 6ο Δημοτικό Σχολείο από το Τμήμα Τροχαίας Πύργου, με στόχο την ενημέρωση των μαθητών/τριών για την οδική ασφάλεια.  Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια της συνεχούς εκπαίδευσης των μαθητών/τριών σε θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής σε συνδυασμό με την 15η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (21-27 Μαρτίου) και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο (22 Μαρτίου).

 Τη δράση, που συντόνισε η Διοικητής του Tμήματος Τροχαίας Πύργου κ. Αικατερίνη Μπόγλου και συμμετείχε ο κ. Κωνσταντίνος  Ηλιόπουλος, παρακολούθησαν τα παιδιά της Α΄ τάξης. Έγινε παρουσίαση,  από τους αξιωματικούς της Τροχαίας,  εκπαιδευτικού υλικού, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία «Playmobil Hellas».  Το υλικό περιελάμβανε παιχνίδια και τετράδιο δραστηριοτήτων, αποσκοπώντας στη βιωματική εκπαίδευση των μαθητών για  την ασφαλή κυκλοφορία στους δρόμους.  Η προσέγγιση στον Κ.Ο.Κ. έγινε με έναν πρωτότυπο και έξυπνο τρόπο. Οι φιγούρες της Playmobil, είχαν σχέση με τις κατηγορίες των σημάτων, τους φωτεινούς σηματοδότες, αυτοκίνητα με επιβάτες (γονείς και παιδιά), διαβάσεις πεζών, περιπολικά κ.λ.π.

Μέσα από την παρουσίαση, αναπτύχθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος και με αβίαστο τρόπο έγινε προσέγγιση σε όλα τα βασικά σημεία του Κ.Ο.Κ. Όπως πχ. για το STOP, και τους φωτεινούς σηματοδότες, τον  «Σταμάτη» και τον «Γρηγόρη». Στη συνέχεια έγινε συζήτηση για τις Ζώνες Ασφαλείας, το κράνος, τα παιδικά καθίσματα, τους ποδηλάτες και για το πώς ελέγχουμε τον δρόμο, για να περάσουμε απέναντι.

Στη δράση παρευρέθηκε η κ. Ευγενία Ηλιοπούλου, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, η οποία παίρνοντας τον λόγο, συνόψισε όλα τα βασικά σημεία του Κ.Ο.Κ. Όλοι πήραν τη διαβεβαίωση από τα παιδιά, ότι θα εφαρμόζουν στην πράξη όσα έμαθαν σ’ αυτή τη σπουδαία εκδήλωση.  πρόσφεραν στα παιδιά φυλλάδια για τον Κ.Ο.Κ.. Ο δάσκαλος της Α΄ τάξης, Φώτης Αντωνόπουλος, μίλησε με απλά λόγια στα παιδιά για  να κυκλοφορούν στην πόλη με ασφάλεια σαν πεζοί, σαν επιβάτες και σαν ποδηλάτες. Υποστήριξαν την εκδήλωση οι δασκάλες της Α΄ τάξης Μαρία Δουλή και Διονυσία Κωβαίου και ο «πανταχού παρών» Λάμπρος Τσακριλής.

Στο τέλος μοιράστηκε στα παιδιά ένα «Τετράδιο Δραστηριοτήτων για την οδική ασφάλεια», που έχει γίνει από την ΕΛ.ΑΣ σε συνεργασία με την Playmobil. Ήταν μια σπουδαία εκδήλωση και οι μαθητές αποκόμισαν σημαντικά οφέλη. Η διευθύντρια του σχολείου Ελένη Κουνέλη, ευχαρίστησε τους αξιωματικούς του Tμήματος Τροχαίας Πύργου και ιδιαίτερα την κ. Αικατερίνη Μπόγλου καθώς και όλους όσους συνέβαλαν να πραγματοποιηθεί η δράση και ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο τους!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος