FOLLOW US: facebook twitter

Ενημερωτική εκδήλωση στην Ανδραβίδα για την οστεοπόρωση

Ημερομηνία: 04-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Υγεία

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Ανδραβίδας, τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης και τον Σύλλογο Γυναικών Τραγανού διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση στην Ανδραβίδα με θέμα την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή συγκεντρώθηκε για να ακούσει τα νεότερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση, την πρόληψη, και τη διατροφή.

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένους επιστήμονες το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και την Κυριακή 01 Δεκεμβρίου 2019, ενώ τις δύο προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από 250 άτομα.

Το πάνελ των ομιλητών αποτελούνταν από τον κο Σιδηρόπουλο Παναγιώτη, Χειρούργο Ορθοπεδικό, τον κο Δημόπουλο Νικόλαο, Χειρουργό Ορθοπεδικό, την κα Έφη Καρβουνιάρη, Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Τραγανού και την κα  Εριόνα Ίμπρο, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Συλλόγου Πεταλούδα.

Οι ομιλητές παρουσίασαν στον κόσμο τις προεκτάσεις που μπορεί να πάρει η οστεοπόρωση ως χρόνια νόσος και έδωσαν χρήσιμες συμβουλές σε όλους τους παρευρισκομένους.

Την εκδήλωση άνοιξε η κυρία Έφη Καρβουνιάρη, η οποία αφού ευχαρίστησε τον Σύλλογο «Πεταλούδα» για το πολύ σημαντικό έργο που προσφέρει, έδωσε την υπόσχεση για επανάληψη παρόμοιων δράσεων και στο μέλλον. Στη συνέχεια μίλησε ο κος Δημόπουλος Νικόλαος, Χειρούργος Ορθοπεδικός ο οποίος εξήγησε αναλυτικά στο κοινό τι είναι η οστεοπόρωση και έπειτα τον λόγο πήρε ο κος Σιδηρόπουλος Παναγιώτης, Χειρουργός Ορθοπεδικός, ο οποίος ανέλυσε ποιους αφορά η νόσος και έδωσε πληροφορίες για την πρόληψη της. Χαιρετισμό έκανε και ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κος Λέντζας Ιωάννης ο οποίος τόνισε το πόσο σημαντικό είναι οι προληπτικές εξετάσεις και έδωσε υπόσχεση να συνεχιστούν τέτοιου είδους δράσεις και στο μέλλον.

Στην συνέχεια, η κα Εριόνα εκδήλωσης παρουσίασε σημαντικά στοιχεία από την έρευνα που έκανε ο Σύλλογος για την Ελλάδα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος