FOLLOW US: facebook twitter

Ενημέρωση για το Bullying από τον Παν. Αντωνακόπουλο και το «Χαμόγελο του παιδιού» στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου

Ημερομηνία: 28-11-2022 | Συντάκτης:

Τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 4ου Γυμνασίου Πύργου επισκέφτηκε πρόσφατα ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, όπου ολοκληρώθηκε η πρώτη βδομάδα ενημέρωσης για τον σχολικό εκφοβισμό σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του παιδιού», στα Γυμνάσια της πόλης.

Ο κ. Αντωνακόπουλος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Παιδείας Γιάννη Πλεμμένο, μαζί με τη διευθύντρια του σχολείου Μαρία Μπαντούνα και την ψυχολόγο του Οργανισμού Ιωάννα Γκίκα, μίλησε στα παιδιά που είχαν συγκεντρωθεί στο αμφιθέατρο του σχολείου, προβάλλοντας το διάλογο, τη  “συγγνώμη”, την κατανόηση και την αλληλεγγύη, ως τρόπους για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού.

«Ζούμε σε μια εποχή με πολλές αντιφάσεις που ζαλίζουν τον κόσμο και κανείς δεν ξέρει τι να πρωτοπιστέψει. Δυστυχώς δεν υπάρχουν κανόνες, και χωρίς κανόνες δεν βρίσκεις λύση σε κανένα πρόβλημα.

Κάποιοι υπερβαίνουν τα εσκεμμένα αλλά εμείς προσπαθούμε να τους επαναφέρουμε, με οργανωμένη επικοινωνία και συζήτηση με κατάλληλους ειδικούς επιστήμονες. Και το Χαμόγελο του παιδιού, που έχουμε μια διαρκή συνεργασία, είναι ο μόνος πιστοποιημένος φορέας» είπε μεταξύ άλλων στα παιδιά ο  κ. Αντωνακόπουλος.

Τέλος, ο δήμαρχος Πύργου είχε μια σύντομη συνάντηση και με τους καθηγητές του σχολείου όπου αντάλλαξε απόψεις πάνω στο φλέγον αυτό ζήτημα και δήλωσε πάντα παρών για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας.  

  • Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη ενημέρωση πραγματοποιήθηκε και στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου, παρουσία του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας Ανδρέα Ζέρβα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος