FOLLOW US: facebook twitter

Ενημέρωση δημάρχου Πύργου σε όλους τους προέδρους τοπικών κοινοτήτων για τα ακαθάριστα οικόπεδα

Ημερομηνία: 13-04-2022 | Συντάκτης:
  • Αποστολή του νέου ΦΕΚ με τις υποχρεώσεις και τις κυρώσεις

Στην άμεση ενημέρωση των προέδρων όλων των Τοπικών Κοινοτήτων για τον καθαρισμό των οικοπέδων, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας, αλλά και των κυρώσεων, προχώρησε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με την αποστολή και του ανάλογου Φύλλου Εφημερίδας Κυβερνήσεως με θέμα «Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών».

Όπως είχε τονίσει ο κ. Αντωνακόπουλος στην πρόσφατη συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο., στον προγραμματισμό του Δήμου Πύργου και της Πολιτικής Προστασίας είναι η υλοποίηση προληπτικών δράσεων με πρώτη τον καθαρισμό των οικοπέδων που φέρουν μεγάλη βλάστηση. Είχε ενημερώσει μάλιστα το Σώμα ότι σύντομα θα αποσταλεί το νομοθετικό πλαίσιο για την υπενθύμιση των υποχρεώσεων των δημοτών, ενώ το προσεχώς διάστημα θα τοποθετηθούν και ενημερωτικές πινακίδες.

Το ΦΕΚ μεταξύ άλλων αναφέρει πως, οι ιδιοκτήτες οικοπέδων θα πρέπει μέχρι την 30η Απριλίου να προβούν στον καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

-Ο καθαρισμός περιλαμβάνει:

-Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που
βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους.

-Κλάδεμα δέντρων

-Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών

-Συλλογή και απομάκρυνση όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού.

Όπως σημειώνεται, σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δεν πράξουν όπως ορίζει ο νόμος, επιβάλλεται πρόστιμο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος