FOLLOW US: facebook twitter

Ενημέρωση από τον Ιατρικό Σύλλογο Πύργου-Ολυμπίας: Ορθή διαχείριση αποβλήτων self-test για COVID-19

Ημερομηνία: 13-04-2021 | Συντάκτης:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας  ενημερώνει τους πολίτες ότι πρόσφατα (9/4/2021) η Γενική Γραμματεία Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε  τις παρακάτω οδηγίες   για την ορθή διαχείριση των αποβλήτων από τη χρήση των self–test:

«Με αφορμή την έναρξη της μαζικής χρήσης των self-test από τους πολίτες, ακολουθούν οδηγίες διαχείρισης των συγκεκριμένων αποβλήτων μετά τη διενέργεια των self-test Covid-19.

Αν το τεστ είναι αρνητικό:

Απορρίπτεται μαζί με τα λοιπά αστικά απόβλητα, δηλαδή τοποθετείται σε πλαστική σακούλα και απορρίπτεται στον κοινό κάδο απορριμμάτων (πράσινο ή γκρι κάδο).

Αν το τεστ είναι θετικό:

Απορρίπτεται από κοινού με τα αναλώσιμα του ασθενούς, σε σακούλα καλά κλεισμένη η οποία τοποθετείται σε κλειστό κάδο εντός της οικίας και στη συνέχεια σε δεύτερη σακούλα, η οποία κλείνει το ίδιο σφιχτά, χωρίς να γεμίσει υπερβολικά για να αποφευχθεί τυχόν διάρρηξη αυτής και απορρίπτεται στον πράσινο ή γκρι κάδο.

Τα απόβλητα των self–test δεν τοποθετούνται στους ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ και δεν απορρίπτονται στις αποχετεύσεις.

Σημείωση: Οι οδηγίες ισχύουν όταν δεν υπάρχει ειδική συσκευασία απόρριψης για το self-test. Σημειώνεται ότι ισχύουν και οι γενικές οδηγίες για τα απόβλητα Covid-19.»

Η σχετική ανακοίνωση έχει  αναρτηθεί στον ιστότοπο του Υπουργείου (ypen.gov.gr), συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική δ/νση: https://ypen.gov.gr/apovlita-self-test-covid-19/

Ο Ι.Σ.Π.Ο. εφιστά ιδιαίτερα την προσοχή των πολιτών στην ανάγκη τήρησης  των ανωτέρω οδηγιών».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος