FOLLOW US: facebook twitter

Ενημέρωση από την ΔΑΟΚ Ηλείας προς τους παραγωγούς: Μη εγκεκριμένες δύο δραστικές ουσίες φυτοφαρμάκων

Ημερομηνία: 28-05-2020 | Συντάκτης:

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ηλείας ενημερώνει ότι οι δραστικές ουσίες chlorpyrifos και chlorpyrifos methyl, εντομοκτόνων σκευασμάτων, δεν είναι πλέον εγκεκριμένες για χρήση σε καμία καλλιέργεια. Τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα που περιείχαν τις ανωτέρω δραστικές αυτές έχουν ανακληθεί και η καταληκτική ημερομηνία χρήσης των αποθεμάτων από τον τελικό χρήστη (παραγωγό) έληξε στις 16 Απριλίου 2020.

Μεταξύ άλλων η ΔΑΟΚ Ηλείας αναφέρει ότι «Σας γνωρίζουμε ότι τον Φεβρουάριο του 2020 ψηφίστηκε Κανονισμός μείωσης όλων των ανωτάτων ορίων υπολειμμάτων των chlorpyrifos / chlorpyrifos methyl, στο όριο του αναλυτικού προσδιορισμού, δηλαδή στο κατώτατο όριο της εργαστηριακής ανίχνευσης. Τα νέα όρια αναμένεται να δημοσιευτούν στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ισχύσουν το φθινόπωρο του 2020.

Εφιστούμε την προσοχή όλων των εμπλεκομένων στη διαδικασία παραγωγής και εμπορίας αγροτικών προϊόντων της Π.Ε. Ηλείας (καταστήματα εμπορίας φυτοπροστατευτικών προϊόντων, συνταγογράφοι γεωργικών φαρμάκων, χρήστες γεωργικών φαρμάκων, παραγωγοί, μεταποιητές, διακινητές) ως προς τα παραπάνω.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος