FOLLOW US: facebook twitter

Ενημέρωση από Ένωση Γιατρών και Σύλλογο Εργαζομένων για τη συνάντηση με τον Α. Ξανθό: «Η γραμμή είναι να δουλέψει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας και όχι να κλείσει»

Ημερομηνία: 05-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Δέσμευση για παράλληλη εφημερία με τη Ν.Μ. Πύργου δέκα μέρες το μήνα

 

Στις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός για το εφημεριακό καθεστώς στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, στην διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε πριν μερικές μέρες στην Αθήνα αναφέρθηκαν στη χθεσινή Γενική Συνέλευση, οι πρόεδροι της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών και του Σωματείου Εργαζομένων Νίκος Σδούγας και Σωκράτης Σωτηρόπουλος αντίστοιχα.

Αρχικά, επισήμαναν ότι στη σύσκεψη στο Υπουργείο, συμμετείχαν ακόμα το μέλος της Ένωσης Ιατρών Γιάννης Λυμπέρης και του Σωματείου Εργαζομένων Βασίλης Μιχαλόπουλος, ενώ από την πλευρά του Υπουργείου, ο Υπουργός Ανδρέας Ξανθός, ο Ηλείος Γενικός Γραμματέας Γιώργος Γιαννόπουλος και η επίσης Ηλεία Σύμβουλος του Υπουργού Ξανθή Παπαδοπούλου.

Η αντιπροσωπεία των Ηλείων, ζήτησε από τον Υπουργό, να στηρίξει τις προσπάθειες της 6ης ΥΠΕ και της Διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας στην κατεύθυνση εφημέρευσης της Ν.Μ. Αμαλιάδας 10 μέρες το μήνα παράλληλα με την εφημέρευση της Ν.Μ. Πύργου (όλες τις μέρες το μήνα) καθώς όπως υποστήριξαν, όλο το προηγούμενο διάστημα οι ημέρες εφημερίας στην Αμαλιάδα σταδιακά μειώνονταν.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Σωτηρόπουλος, χαιρέτησαν και την απόφαση ενίσχυσης του Νοσοκομείου Αμαλιάδας με Γενικούς και Αγροτικούς Ιατρούς από την 6η ΥΠΕ σε συνεννόηση με τις Διοικήσεις (Γ.Ν. Ηλείας και Ν.Μ. Αμαλιάδας) ώστε να ομαλοποιηθεί το εφημεριακό καθεστώς όπου βάσει του σχεδίου, το Νοσοκομείο Πύργου θα εφημερεύει όλες τις ημέρες το μήνα και το Νοσοκομείο Αμαλιάδας θα έχει δέκα μέρες παράλληλη εφημερία και συγκεκριμένα Τρίτη, Πέμπτη και ανά δεύτερο Σαββατοκύριακο.

«Ο Υπουργός Υγείας μας είπε ότι το αίτημα μας είναι δίκαιο και υλοποιήσιμο και πως οι Διοικήσεις θα πρέπει να το εφαρμόσουν, διαφορετικά θα είναι υπόλογοι…» είπε ο κ. Σωτηρόπουλος προσθέτοντας ότι στη χθεσινή Γ.Σ. ακούστηκαν πολλές απόψεις, συζήτησαν τις δυσκολίες που υπάρχουν και δηλώθηκε απ’ όλους πως θα πρέπει να εργαστούν (επιστημονικό συμβούλιο, διοίκηση και συνδικαλιστικά όργανα) για την επίλυση των προβλημάτων. «Σε αυτή την προσπάθεια στεκόμαστε μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου το οποίο ζητά παράλληλη εφημεριακή λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας καθώς στο ενδεχόμενο εφημερίας μόνο από τη Ν.Μ. Πύργου είναι αντίθετο» είπε και πρόσθεσε ότι «Η γραμμή πλέον από το Υπ. Υγείας είναι να δουλέψει η Αμαλιάδα και όχι να κλείσει και σε αυτό το μήκος κύματος θα πρέπει να συντονιστούμε όλοι και να βάλουμε πλάτη για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις».

Τονίζεται ακόμα, ότι στις 10 Δεκεμβρίου, έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στην 6η ΥΠΕ παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Γιώργου Γιαννόπουλου και των Διοικητών ώστε να υλοποιήσουν στην πράξη τις αποφάσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος