FOLLOW US: facebook twitter

‘Ενεση ρευστότητας και κατάργηση του click inside ζητεί το εμπόριο

Ημερομηνία: 12-05-2021 | Συντάκτης:

Την κατάργηση του clickinside στη λειτουργία του λιανεμπορίου εισηγείται το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την ώρα που το λιανεμπόριο ζητεί μετ’ επιτάσεως ενέσεις ρευστότητας, καθώς η καταναλωτική κίνηση είναι πεσμένη.

Ειδικότερα, στην σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα εισηγηθεί την κατάργηση του clickinside στη λειτουργία του λιανεμπορίου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε  ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, οι σχετικές ανακοινώσεις ενδεχομένως να γίνουν πριν από την Παρασκευή. Σε κάθε περίπτωση, επιθυμία του υπουργείου είναι την ερχόμενη εβδομάδα να μην υπάρχει το clickinside, δηλαδή η επίσκεψη του καταναλωτή στα εμπορικά καταστήματα κατόπιν ραντεβού, όπως γίνεται αυτή τη στιγμή.

Κατά τον ίδιο, η κατάργηση του clickinside δεν είναι δεδομένο ότι θα φέρει και την κατάργηση της υποχρέωσης αποστολής sms στο 13032 με το οποίο δίνεται χρόνος τριών ωρών για την πραγματοποίηση των αγορών. Αυτό, όπως είπε, θα το αποφασίσει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων. Ο κ. Παπαθανάσης ξεκαθάρισε ότι η κατάργηση του clickinside δεν θα φέρει και την άρση των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν σήμερα, ενώ ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να βρίσκονται εντός του καταστήματος δεν αλλάζει.

Επείγει η ρευστότητα

Τα προβλήματα του λιανεμπορίου συζητήθηκαν στη διάρκεια συνάντησης με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Γιάννη Τσακίρη, με εκπροσώπους φορέων του εμπορικού κόσμου. Καθώς η πασχαλινή περίοδος ολοκληρώθηκε με χαμηλές επιδόσεις για την πλειονότητα των καταστημάτων του λιανεμπορίου, οι επιχειρηματίες αναζητούν διέξοδο. Είναι δε ενδεικτικό ότι και η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων 1-15 Μαΐου δεν αποδίδει προς ώρας τα αναμενόμενα, καθώς αποδεικνύονται τροχοπέδη οι περιορισμοί στις συναλλαγές με το καταναλωτικό κοινό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος