FOLLOW US: facebook twitter

Energean: Φυσικό αέριο από το κοίτασμα Karish στο Ισραήλ το πρώτο εξάμηνο του 2021

Ημερομηνία: 03-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Η εταιρία που διαχειρίζεται τα κοιτάσματα του Πρίνου «τρέχει» τα ενεργειακά πρότζεκτ της στο Ισραήλ – Ξεκίνησε το ταξίδι του από την Κίνα το κύτος της εξέδρας που θα τοποθετηθεί στο κοίτασμα Karish.

Με γρήγορους ρυθμούς προχωράει το πρόγραμμά της και το σχεδιασμό της για την υλοποίηση σημαντικών ενεργειακών έργων η Energean, η εταιρία που διαχειρίζεται τα κοιτάσματα του Πρίνου στη Θάσο αλλά και σημαντικά κοιτάσματα φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή του Ισραήλ, παρά τα σοβαρά προβλήματα που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός.

Η εταιρία ανακοίνωσε μια σημαντική εξέλιξη για την πρόοδο του project ανάπτυξης του κοιτάσματος φυσικού αερίου Karish στο Ισραήλ. Το κύτος της εξέδρας για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος (FPSO «EnergeanPower») που κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο της COSCO στo Zhoushan της Κίνας ρυμουλκήθηκε και αναχώρησε για το ναυπηγείο Admiralty της Sembcorp Marine στη Σιγκαπούρη όπου θα τοποθετηθεί ο υπόλοιπος εξοπλισμός και το σύνολο των εξάλων (topsides). Στόχος της εταιρίας είναι στο τέλος του 2020 η εξέδρα να έχει ολοκληρωθεί και μεταφερθεί στο Ισραήλ, όπου θα εγκατασταθεί και θα λειτουργήσει ενώ η παραγωγή φυσικού αερίου από το Karish θα αρχίσει στο πρώτο εξάμηνο του 2021.

Το κύτος ξεκίνησε από την Κίνα για ναυπηγείο της Σιγκαπούρης και στη συνέχεια για το Ισραήλ

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας «η αναχώρηση του κύτους από την Κίνα εντός του χρονικού προγραμματισμού της Energean συνιστά ένα σημαντικό επίτευγμα, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί διεθνώς στις αγορές λόγω της πανδημίας του κορονοϊού».

Μέχρι τώρα για την κατασκευή του FPSO έχουν συμπληρωθεί πάνω από 10 εκατομμύρια εργατοώρες.

Στην ανακοίνωση της Energean επισημαίνεται πως «η εταιρεία έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τις τρεις γεωτρήσεις ανάπτυξης στο κυρίως κοίτασμα του Karish, επιβεβαιώνοντας ότι οι τρεις γεωτρήσεις θα είναι σε θέση να παράγουν συνολικά 800 εκατ. κυβικά μέτρου αερίου ημερησίως, κατ΄ αναλογία προς την πλήρη δυναμικότητα του FPSO η οποία είναι 8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα τον χρόνο. Σημειώνεται επίσης ότι τις προηγούμενες ημέρες εκφορτώθηκε στο λιμάνι της Λεμεσού ο αγωγός (σωλήνες διαμέτρου 30 και 24 ιντσών) που προορίζεται να εγκατασταθεί στο Ισραήλ. Το επόμενο διάστημα ο συνολικού μήκους 90 χιλιομέτρων αγωγός θα μεταφορτωθεί σε ειδικά σκάφη με τελικό προορισμό το Ισραήλ, όπου θα συνδέσει το FPSO “EnergeanPower” με τις χερσαίες εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στην περιοχή του Dor. H Energean διατηρεί τον προγραμματισμό της για έναρξη παραγωγής φυσικού αερίου από το Karish στο πρώτο εξάμηνο του 2021».

Πηγή: ethnos.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος