FOLLOW US: facebook twitter

Ενδοκρινολόγο απέκτησε για πρώτη φορά το Νοσοκομείο Πύργου

Ημερομηνία: 15-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

nosokomeio-pyrgos

Απροσδόκητη «ανάσα» για την Παθολογική

Ένας διορισμός, έρχεται να δώσει «ανάσα ζωής», την ύστατη στιγμή, στην λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου που κινδύνευε με λουκέτο μετά την αποχώρηση δυο ειδικευμένων ιατρών. Για πρώτη φορά, το Νοσοκομείο Πύργου, αποκτά Ενδοκρινολόγο, η οποία εντάσσεται πλήρως στη δύναμη της Παθολογικής Κλινικής και μάλιστα πολύ σύντομα θα αναπτυχθεί και τακτικό εξωτερικό ενδοκρινολογικό ιατρείο.

Η έλευση της Ενδοκρινολόγου, ναι μεν προσφέρει ανάσα στην πολύπαθη Παθολογική, δεν λύνει όμως το πρόβλημα. Σύμφωνα με τον Διοικητή της 6η ΥΠΕ κ. Γιώργο Γιαννόπουλο, βρίσκονται πολύ κοντά στην ενίσχυση του παθολογικού τομέα με επικουρικό Παθολόγο καθώς μόλις χθες, υπήρξε ενδιαφέρον για την κάλυψη της θέσης. «Ταυτόχρονα, θα αξιοποιήσουμε και Παθολόγους των Κέντρων Υγείας, εφόσον χρειαστεί, χωρίς φυσικά να προκαλέσουμε πρόβλημα στη λειτουργία τους. Και όλα αυτά τα… «μπαλώματα» μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης μόνιμων ιατρών η οποία προβλέπεται μετά και την τοποθέτηση των νέων Διοικητών στα Νοσηλευτικά ιδρύματα».

Η εκτελούσα χρέη Διοικητή στο Γ.Ν. Ηλείας κ. Χρύσα Πετροπούλου, επισήμανε ότι μετά τις εξελίξεις αυτές, η Παθολογική κλινική θα μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά μετά και την αποχώρηση των δυο ιατρών, χωρίς πρόβλημα μέχρι το τέλος Ιουνίου. «Το πρόγραμμα των εφημεριών όπως είχε κατατεθεί τέλη Μαΐου για τον Ιούνιο, θα εκτελεστεί κανονικά και με κατάλληλη μέριμνα, θεωρώ ότι δεν υπάρξουν προβλήματα ούτε τον Ιούλιο. Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τον Ιούλιο – με την συνδρομή αν χρειαστεί και Παθολόγου από άλλη Νοσηλευτική Μονάδα- να εξασφαλιστεί η καθημερινή εφημέρευση του Νοσοκομείου Πύργου, ως έδρας του Νομού».

Πρόβλημα και στη Ν.Μ. Αμαλιάδας

Λύσεις ωστόσο αναζητά η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ για την κάλυψη του κενού που θα προκύψει στο χειρουργικό τομέα της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδος, μετά την παραίτηση της Αναισθησιολόγου. Όπως τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος, η γιατρός θα παραμείνει στη δύναμη του Νοσοκομείου μέχρι τα τέλη Ιουλίου και η διοίκηση επεξεργάζεται όλες τις λύσεις για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του χειρουργικού τομέα από τον Αύγουστο και μετά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος