FOLLOW US: facebook twitter

«Από τα Ψηλαλώνια στο φεγγάρι»: Ενδιαφέρουσα βραδιά στην Αθήνα με το νέο βιβλίο του Ηλείου αστροφυσικού Δ. Σιμόπουλου

Ημερομηνία: 04-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Εκδήλωση για το βιβλίο του διακεκριμένου αστροφυσικού και συγγραφέα Διονύση Π. Σιμόπουλου με τίτλο «Από τα Ψηλαλώνια στο Φεγγάρι, Η περιπέτεια της κατάκτησης του Διαστήματος» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, στην Αθήνα, στο Public Cafe Restaurant Συντάγματος. Στην εκδήλωση μίλησαν και συζήτησαν με τον Διονύσης  Σιμόπουλο, ο παλαιός αεροπρόσκοπος Καθηγητής Γιώργος Χρούσος – Πρόεδρος του Τμήματος Παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Παν/μιου  Αθηνών, ο Αδριανός Γολέμης – ιατρός των επανδρωμένων αποστολών του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Οργανισμού (ESA), η Νομική Σύμβουλος της εταιρείας Hellas Sat Λουκία Βαφειάδου και ο δημοσιογράφος Γιάννης Ν. Μπασκόζος διευθυντής του ηλεκτρονικού περιοδικού «O Αναγνώστης».

Με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα (50) χρόνων από την πρώτη επανδρωμένη προσεδάφιση στην επιφάνεια της Σελήνης, ο αστροφυσικός και επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου μάς αφηγείται την πορεία μας προς τα άστρα και αναθυμάται σταθμούς της προσωπικής του διαδρομής, όταν στα τέλη του 1968 το Ελληνικό Προξενείο της Νέας Ορλεάνης τον ειδοποίησε ότι μία εφημερίδα στην Αθήνα ζητούσε κάποιον Έλληνα που ασχολούνταν με τη διάχυση της επιστήμης για να καλύψει δημοσιογραφικά τις διαστημικές αποστολές του προγράμματος Απόλλων.

Ο Διονύσης Σιμόπουλος σκοπεύει να παρουσιάσει το βιβλίο του και στην Ηλεία και συγκεκριμένα στην Αμαλιάδα στα μέσα Νοέμβρη, αμέσως μετά την εκδήλωση στην Πάτρα.

Αποτέλεσμα εικόνας για ψηλαλωνια στο φεγγαρι


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος