FOLLOW US: facebook twitter

«Δεν είσαι μόνη…»: Ενδιαφέρουσα ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Ημερομηνία: 26-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός
-Συμβουλές από τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Πύργου

«Δεν είσαι μόνη, δεν είσαι η μόνη». Με το σταθερό αυτό μήνυμα, πραγματοποιήθηκε και φέτος, η ενδιαφέρουσα ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Πύργου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Τα στελέχη του Κέντρου παρουσίασαν το ρόλο αλλά και τις υπηρεσίες που παρέχονται ενώ ο ψυχολόγος Τάκης Γεωργακόπουλος, αναφέρθηκε στην έμφυλη βία που ασκείται στις γυναίκες στις σχέσεις ή στο γάμο τους και στις συμβουλές που δίνονται σε όσες προσφεύγουν στο Συμβουλευτικό Κέντρο. Ο Κοινωνιολόγος Θοδωρής Γιαννόπουλος και ο Κοινωνικός Λειτουργός Χρήστος Τουμπέκης αναφέρθηκαν με στοιχεία, στο πόσο συχνό είναι το φαινόμενο άσκησης της βίας τονίζοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, μια στις τρεις γυναίκες δέχονται κατά τη διάρκεια της ζωής τους, σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία.

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Βγενόπουλος ο οποίος μίλησε για τη συμβολή του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών που δεν είναι άλλη από την αφύπνιση των γυναικών με σκοπό να επανακτήσουν την αξιοπρέπεια τους και τον αυτοσεβασμό τους ώστε να έχουν ένα καλύτερο αύριο.

Την ημερίδα παρακολούθησαν Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Παπαδημητρίου και Γιάννης Αργυρόπουλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Νίκος Κατσαρός και αρκετός κόσμος στην πλειοψηφία τους γυναίκες που θέλησαν να ενημερωθούν για τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου και την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι πραγματοποιήθηκε και δράση ευαισθητοποίησης στην κεντρική πλατεία Πύργου από τα στελέχη του Κέντρου και εργαζόμενες της 1ης ΤΟ.Μ.Υ. Πύργου, όπου και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος